• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kad bērns ar eņģeli devās ceļā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.03.2002., Nr. 49 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60808

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par hipotēzēm, nepierādītām un nepierādāmām

Vēl šajā numurā

28.03.2002., Nr. 49

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kad bērns ar eņģeli devās ceļā

Rīgas Latviešu biedrības nama Baltajā zālē — pavasarīga izstāde ar bērnu zīmējumiem, ziediem un Lieldienu zaķi. Ekspozīcijas kodolu veido Jura Soikana Ludzas mākslas skolas sakrālās mākslas darbnīcas audzēkņu dabu izstāde “Bērns ar eņģeli devās ceļā...”, par kura moto izraudzīts Kristiana Bobena dzejolis:

Bērns un eņģelis iet blakus.

Varbūt bērns tur eņģeļa roku

un ved viņu,

lai eņģelis nejustos pārāk neveikli,

jo viņš redzamajā pasaulē

iet kā aklais gaišā dienā.

Un bērns dungo,

stāsta to, kas ienāk prātā,

bet eņģelis piekrītoši smaida...

Šī izstāde pirmo reizi uzrunājusi skatītājus 2001. gada vasarā Nautrēnu draudzes mājā kardināla Jāņa Pujata vizītes laikā. Tad arī radusies doma rūpīgāk izvērtēt un atlasīt darbus, lai izveidotu kolekciju, ko varētu parādīt arī citiem. Tajā ir 37 grafikas darbi un glezniņas, kuru autori ir vecumā no 7 līdz 14 gadiem. Kā saka skolas direktore Sandra Kūkoja, šie darbi nav ne priecīgi, ne bēdīgi — tie ir dziļdomīgi. Tajos varam nolasīt bērnu mēmos jautājumus — kas es esmu, no kurienes nāku, kāds būs mans ceļš šai dzīvē? Afišai un ielūgumiem izmantots astoņgadīgās Alīnas “Eņģelis”, ko meitene zīmējusi ar pasteļkrītiņiem.

Izstādīšanai bērnu darbi sagatavoti ar Rēzeknes — Aglonas diecēzes bīskapa Jāņa Buļa labvēlību un materiālo atbalstu. Pagājušajos Ziemassvētkos tie tika parādīti Ludzas novadpētniecības muzejā, bet februārī izstādi atvēra Rēzeknes augstskolā, kur ar to iepazinās arī starptautiskās konferences dalībnieki.

Rīgas Latviešu biedrības nama Baltajā zālē Latgales bērnu zīmējumi brīnišķīgi sadzīvo ar ziedu dizaina studijas “Rezēda” mākslinieku veidotajām ziedu kompozīcijām, dzīvās dabas stūrīšiem un Lieldienu zaķi. Turpat blakus ar Bērnu mākslinieciskās fantāzijas akadēmijas vadītāja Jāņa Anmaņa iniciatīvu iekārtota arī Baldones, Jūrmalas, Dobeles un Rīgas bērnu darbu izstāde.

Lieldienu noskaņa valda arī “Senajā klētī” un visā biedrības namā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!