• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas nostāju ES Konventa lietās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.03.2002., Nr. 49 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60816

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

28.03.2002., Nr. 49

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas nostāju ES Konventa lietās

Īpašu uzdevumu ministrs sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām un Latvijas valdības ieceltais pārstāvis Eiropas Savienības (ES) Padomes Konventā Roberts Zīle nosūtījis vēstuli Ministru prezidentam ar lūgumu sasaukt valdības sēdi par Latvijas iespējamo nostāju jautājumos, kas ir Lākenas izveidotā Konventa kompetencē. Kopā ar Latvijas parlamenta deleģētajiem pārstāvjiem R.Zīle jau pagājušajā nedēļā nosūtījis Ministru prezidentam un Eiropas kustībai Latvijā arī lūgumu atbalstīt ideju maijā rīkot plašu Latvijas nacionālo forumu par Konventa jautājumiem.

Lēmumu par Konventa izveidi ES valstu līderi pieņēma pagājušā gada decembrī Lākenā ar mērķi iedibināt jaunu pieeju ES konstitucionālu grozījumu sagatavošanai. Konventu veidos dalībvalstu nacionālo parlamentu, valdību, Eiropas Komisijas pārstāvji, Eiropas Parlamenta deputāti. Arī kandidātvalstu valdību un parlamentu pārstāvji Konventā tiek uzaicināti kā pilntiesīgi locekļi, taču bez tiesībām bloķēt lēmumus, par kuriem būs vienojušās pašreizējās dalībvalstis.

Konventa mandāts ietver četrus pamatjautājumus: 1) precīzāka varas un funkciju noteikšana starp ES un dalībvalstīm; 2) ES Pamattiesību hartas statusa noteikšana; 3) ES līgumu vienkāršošana; 4) nacionālo parlamentu loma nākotnes Eiropā. Plānots, ka priekšlikumi Eiropas reformēšanai, kas varētu būt apkopoti Konventa darba galadokumentā, Eiropas Savienības Padomei tiks iesniegti 2003. gada jūnijā. Par konkrētajām reformām tad lemtu Starpvaldību konference 2003. gada beigās vai 2004. gada sākumā.

Finansu ministrijas  preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!