• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jauna pastmarka - Tērvetes "Sprīdīšiem". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.04.2002., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60861

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latviešu māksla - Amerikas vēstniecībā Rīgā

Vēl šajā numurā

03.04.2002., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jauna pastmarka — Tērvetes “Sprīdīšiem”

BRIGADERE.JPG (26139 bytes)
“Latvijas pasta” izdotā speciālā aploksne par godu latviešu rakstnieces un dramaturģes Annas Brigaderes Tērvetes māju “Sprīdīši” astoņdesmit gadu jubilejai ar rakstnieces un mājas attēlu
Foto: A.F.I.

2.aprīlī “Latvijas pastā” ar speciālu zīmogošanu atzīmēja Tērvetes “Sprīdīšu” 80 gadu jubileju

Vakar, 2.aprīlī, “Latvijas pastā” notika speciālā zīmogošana par godu latviešu rakstnieces un dramaturģes Annas Brigaderes māju — Tērvetes “Sprīdīšu” — astoņdesmit gadu jubilejai. Šajā dienā tika izdota arī rakstnieces mājai veltīta speciāla aploksne.

Tradicionālā zīmoga vietā, ar kuru uz pasta sūtījuma tiek norādīts tā nosūtīšanas datums un vieta, ikviens interesents varēja izvēlēties apzīmogot savu pasta sūtījumu vai kādu citu piemiņas materiālu ar speciālu, tikai vienai dienai izgatavotu zīmogu ar rakstnieces Annas Brigaderes mājas “Sprīdīši” un to gadskārtas attēlu. Uz jubilejas aploksnes attēlota ne tikai māja, bet arī rakstnieces portrets. Pirms astoņdesmit gadiem, 1922.gadā, “Sprīdīši” Tērvetē nonāca Annas Brigaderes īpašumā kā Latvijas valsts pateicības dāvana par rakstnieces 25 gadu ieguldījumu literatūrā. Pašreiz Tērvetes “Sprīdīšos” atrodas rakstnieces memoriālais muzejs.

“Latvijas pasts”, izdodot pastmarkas un rīkojot speciālās zīmogošanas, ļauj par Latvijas vēsturi uzzināt visā pasaulē — pastmarkas un apzīmogotās aploksnes apceļo gandrīz visu pasauli, bieži vien nonākot pasaulē zināmu filatēlistu un interesentu kolekcijās.

 

Edijs Šauers, “Latvijas pasta” ģenerāldirektora palīgs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!