• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2002. gada 2. aprīļa noteikumi Nr. 144 "Grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 19.oktobra noteikumos Nr.357 "Kārtība, kādā uzņēmumi (uzņēmējsabiedrības) iegādājas, glabā, realizē un uzskaita šaujamieročus un speciālos līdzekļus un nodrošina šaujamieroču numerāciju"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.04.2002., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60919

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.171

Par Konvenciju Eiropas arhitektūras mantojuma aizsardzībai

Vēl šajā numurā

05.04.2002., Nr. 52

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 144

Pieņemts: 02.04.2002.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.144

Rīgā 2002.gada 2.aprīlī (prot. Nr.14, 8.§)

Grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 19.oktobra noteikumos Nr.357 “Kārtība, kādā uzņēmumi (uzņēmējsabiedrības) iegādājas, glabā, realizē un uzskaita šaujamieročus un speciālos līdzekļus un nodrošina šaujamieroču numerāciju”

Izdoti saskaņā ar likuma “Par šaujamieročiem un speciālajiem līdzekļiem
pašaizsardzībai” 14.panta otro daļu un 15.panta 4.punktu

Izdarīt Ministru kabineta 1999.gada 19.oktobra noteikumos Nr.357 “Kārtība, kādā uzņēmumi (uzņēmējsabiedrības) iegādājas, glabā, realizē un uzskaita šaujamieročus un speciālos līdzekļus un nodrošina šaujamieroču numerāciju” (Latvijas Vēstnesis, 1999, 348./350.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt noteikumus ar 2.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

“2.3. ārvalstīs no uzņēmumiem, kuriem ir tiesības realizēt šaujamieročus, munīciju un speciālos līdzekļus.”

2. Papildināt 3.1.apakšpunktu aiz vārda “preci” ar vārdiem “ārvalstu vai” un aiz vārda “kalibrs” ar vārdu “sērija”.

3. Papildināt noteikumus ar 3.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

“3.4. iegādājoties vītņstobra šaujamieroci vai tā munīciju ārvalsts uzņēmumā, papildus šo noteikumu 3.1.apakšpunktā minētajam dokumentam noformējama importa licence.”

4. Izteikt 4. un 5.punktu šādā redakcijā:

“4. Uzņēmums pārvadā preci bruņotas apsardzes pavadībā. Pārvadāšanas laikā šaujamieroči un gāzes pistoles (revolveri) ir izlādēti un iesaiņoti. Pārvadājot šaujamieročus Latvijas teritorijā, to pavaddokumentos norāda šaujamieroča veidu, marku (sistēmu), kalibru, sēriju un numuru. Ja uzņēmums pārvedis šaujamieroci glabāšanai no vienas uzņēmuma ieroču glabātavas uz otru, tas triju darbdienu laikā pēc pārvešanas rakstiski informē Iekšlietu ministrijas Informācijas centru, norādot ieroču glabātavas adresi un šaujamieroča veidu, marku (sistēmu), kalibru, sēriju un numuru.

5. Uzņēmums visus iegādātos šaujamieročus, gāzes pistoles (revolverus) un munīciju diennakts laikā pēc iegādes vai pārvešanas no vienas ieroču glabātavas uz otru reģistrē uzņēmuma šaujamieroču un gāzes pistoļu (revolveru) uzskaites žurnālā (turpmāk — uzskaites žurnāls) (1.pielikums), bet munīciju — uzņēmuma munīcijas uzskaites žurnālā (2.pielikums). Preci realizē tikai pēc reģistrēšanas.”

5. Papildināt noteikumus ar 5.1 punktu šādā redakcijā:

“5.1 Uzņēmums triju dienu laikā pēc šaujamieroča iegādes vai, ja šaujamierocis ir iegādāts ārvalstī, pēc ievešanas Latvijā rakstiski sniedz Iekšlietu ministrijas Informācijas centram šādas ziņas:

5.1 1. šaujamieroča iegādes datums;

5.1 2. juridiskās personas veids, nosaukums, vienotais reģistrācijas numurs un adrese, Valsts policijas iestāde, kura izsniegusi šaujamieroča realizācijas atļauju, atļaujas izsniegšanas datums un numurs vai preču pavadzīmes-rēķina numurs un datums, ja šaujamierocis ir iegādāts no juridiskās personas;

5.1 3. fiziskās personas vārds, uzvārds, personas kods un adrese, Valsts policijas iestāde, kas izsniegusi šaujamieroča realizācijas atļauju, un atļaujas izsniegšanas datums un numurs, ja šaujamierocis ir iegādāts no fiziskās personas;

5.1 4. šaujamieroča veids, marka (sistēma), modelis, kalibrs, sērija, numurs un izgatavošanas gads (sēriju un marku (sistēmu) norāda, izmantojot uz šaujamieroča norādītos izgatavotājas valsts apzīmējumus);

5.1 5. uzņēmuma ieroču glabātavas adrese, kurā glabājas iegādātais šaujamierocis.”

6. Izteikt 6.punktu šādā redakcijā:

“6. Uzņēmums preci realizē speciāli ierīkotās tirdzniecības telpās, kuru adrese norādīta speciālā atļaujā (licencē). Uzņēmums šaujamieročus, munīciju un gāzes pistoles (revolverus) realizē:

6.1. fiziskajām un juridiskajām personām, kurām Valsts policijas iestāde izsniegusi šaujamieroču iegādes un gāzes pistoļu (revolveru) iegādes, glabāšanas un nēsāšanas atļauju;

6.2. Iekšlietu ministrijas licencētajiem uzņēmumiem;

6.3. Aizsardzības ministrijai un tās pakļautībā un pārraudzībā esošajām iestādēm, Iekšlietu ministrijas pakļautībā un pārraudzībā esošajām iestādēm, Tieslietu ministrijas Ieslodzījuma vietu pārvaldei un Satversmes aizsardzības birojam;

6.4. ārvalstu juridiskajām personām, kurām ir attiecīgo valstu kompetentu iestāžu izsniegtas atļaujas, kas dod tiesības iegādāties šaujamieročus, munīciju un gāzes pistoles (revolverus).”

7. Papildināt 11.punktu ar teikumu šādā redakcijā:

“Uzņēmums triju dienu laikā pēc šaujamieroča realizācijas sniedz Iekšlietu ministrijas Informācijas centram šo noteikumu 5.1 1., 5.1 2., 5.1 3. un 5.1 4.apakšpunktā minētās ziņas.”

8. Izteikt 21. un 22.punktu šādā redakcijā:

“21. Ja uzņēmums maina šaujamieroču un gāzes pistoļu (revolveru) tirdzniecības vai glabātavas telpas, ir nepieciešama Valsts policijas iestādes atļauja. Pēc Valsts policijas iestādes atļaujas saņemšanas uzņēmuma vadītājs iesniedz Iekšlietu ministrijas licencēšanas komisijā iesniegumu licences pārreģistrēšanai.

22. Katra veida un markas šaujamieroča un gāzes pistoles (revolvera) eksemplāru uzņēmuma darba laikā var izvietot tirdzniecības zālē speciāli ierīkotos stendos (plauktos vai letēs). Tirdzniecības stends (plaukts) atrodas aiz pārdevēja darba vietas, kas norobežota no pircējiem, un tajā izvietotie šaujamieroči un gāzes pistoles (revolveri) ir saslēgti ar stendu. Tirdzniecības stenda (letes) virsma nostiprināma ar necaursitamu stiklu, bet atvilktne (plaukts) zem tā aizslēdzama.”

9. Papildināt 26.punktu ar teikumu šādā redakcijā:

“Uzskaites žurnāls un munīcijas uzskaites žurnāls atrodas katrā uzņēmuma tirdzniecības vietā un preču glabātavā (noliktavā).”

10. Izteikt 27.punktu šādā redakcijā:

“27. Uzņēmums reizi ceturksnī iesniedz Valsts policijas iestādē, kuras darbības teritorijā tas atrodas, pārskatu par visu uzņēmuma glabāšanā esošo preci un pārskata periodā realizēto preci. Pārskatā norāda katra šaujamieroča veidu, marku (sistēmu), modeli, kalibru, sēriju, numuru, izgatavošanas gadu un glabātavas adresi.”

11. Izteikt 28.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

“28.2. nodod Iekšlietu ministrijas Licencēšanas komisijai Iekšlietu ministrijas izsniegto licenci un Valsts policijas iestādei, kuras darbības teritorijā tas atrodas, — uzskaites žurnālu;”.

12. Papildināt noteikumus ar V nodaļu šādā redakcijā:

V. Noslēguma jautājums

29. Iekšlietu ministrijas licencētie uzņēmumi līdz 2002.gada 1.maijam veic inventarizāciju uzņēmumā un šo noteikumu 5.1 punktā minētās ziņas rakstiski iesniedz Iekšlietu ministrijas Informācijas centrā, bet katra uzņēmuma tirdzniecības vieta šo noteikumu 27.punktā minēto pārskatu iesniedz Valsts policijas iestādē, kuras darbības teritorijā uzņēmums atrodas.”

13. Izteikt 1.pielikumu šādā redakcijā:

"1. pielikums
Ministru kabineta
1999. gada 19. oktobra
noteikumiem Nr. 357

     
  (Iekšlietu ministrijas licencētā uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) veids, nosaukums, glabātavas un tirdzniecības vietas adrese)  

Šaujamieroču un gāzes pistoļu (revolveru) uzskaites žurnāls

Nr.
p.k.
Iegāde Realizācija
iegādes datums piegādātāja nosaukums (fiziskās personas vārds, uzvārds, personas kods), adrese, pavadzīmes numurs, datums, realizācijas atļaujas izsniegšanas datums, numurs un izsniedzējas iestādes nosaukums šaujamieroča veids, marka (sistēma), modelis, kalibrs, sērija, izgatavošanas gads, gāzes pistoles (revolvera) veids un marka šaujamieroča numurs realizācijas datums/ datums, kad šaujamierocis pārvests uz citu glabātavu persona, kurai realizēts šaujamierocis, gāzes pistole (revolveris) (juridiskās personas nosaukums un adrese vai fiziskās personas vārds, uzvārds, personas kods un adrese) / uzņēmuma glabātavas adrese, uz kuru pārvests šaujamierocis, gāzes pistole (revolveris) iegādes atļaujas izsniegšanas datums un numurs, izsniedzējas iestādes nosaukums vai pavadzīmes numurs un datums pircēja paraksts
1 2 3 4 5 6 7 8 9
                 
                 ".

14. Papildināt noteikumus ar 2.pielikumu šādā redakcijā:

"2. pielikums
Ministru kabineta
1999. gada 19. oktobra
noteikumiem Nr. 357

     
  (Iekšlietu ministrijas licencētā uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) veids, nosaukums, glabātavas un tirdzniecības vietas adrese)  

Munīcijas uzskaites žurnāls

Nr.
p.k.
Iegāde Realizācija
iegādes datums piegādātāja nosaukums (fiziskās personas vārds, uzvārds, personas kods), adrese, pavadzīmes numurs, datums, realizācijas atļaujas izsniegšanas datums, numurs un izsniedzējas iestādes nosaukums munīcijas daudzums munīcijas veids un kalibrs realizācijas datums/ datums, kad munīcija pārvests uz citu glabātavu persona, kurai realizēta munīcija (juridiskās personas nosaukums, adrese vai fiziskās personas vārds, uzvārds, personas kods un adrese) / uzņēmuma glabātavas adrese, uz kuru munīcija pārvesta šaujamieroča glabāšanas (medību šaujamieroča lietošanas), nēsāšanas atļaujas izsniegšanas datums un numurs, izsniedzējas iestādes nosaukums vai pavadzīmes numurs un datums munīcijas daudzums pircēja paraksts
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
                   
                   ".

Ministru prezidents A.Bērziņš

Iekšlietu ministrs M.Segliņš

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!