• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par šīm gadskārtējām meža dienām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.04.2002., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60944

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par trimdas latviešu likteņa prognozēm

Vēl šajā numurā

05.04.2002., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par šīm gadskārtējām meža dienām

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) šā gada meža dienu laikā aprīlī un maija sākumā kopumā atjaunos 9,5 tūkstošus hektāru meža. Šogad meža dabiskās atjaunošanas veicināšanas apjoms, salīdzinot ar 2001. gadu, palielināsies par 27% un dažās Latvijas vietās mežu sakopšana un atjaunošana jau ir sākusies. Savukārt LVM meža mākslīgās atjaunošanas – sēšanas un stādīšanas – apjoms sasniegs 6,4 tūkstošus hektāru, kas būs par 4,9% lielāks nekā 2001. gadā. Meža sēšana plānota 0,3 tūkstošos hektāru vai 4% no kopējā mežu atjaunošanas apjoma.

Kopumā meža dienu laikā tiks rīkoti vairāk nekā 400 dažādu pasākumu, kuru laikā notiks talkas. Plānots, ka pasākumos piedalīsies pašvaldību pārstāvji, vietējie iedzīvotāji un arī jaunieši. VMD kopā ar vietējiem iedzīvotājiem meža dienu ietvaros plāno piedalīties 72 Latvijā svarīgu vietu sakopšanā. Tāpat meža dienās piedalīsies arī AS “Latvijas finieris”, kas stādīs bērzus Dobeles, Liepājas, Rēzeknes, Ludzas, Valkas un Tukuma rajonos. VMD meža dienu ietvaros visām dienas vidusskolām dāvinās grāmatu “Mežaudžu atslēgas biotopu rokasgrāmata”. 2002.gada mežu dienu moto ir “Uzzini vairāk par mežu!”. Centrālie meža dienu pasākumi notiks aprīlī un maija sākumā, bet meža dienu apkopojuma pasākums notiks 3. maijā Tērvetē. Meža dienas Latvijā notiek katru gadu kopš 1928. gada.

 

BNS

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!