• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Otrdien, 2. aprīlī, Ministru kabineta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.04.2002., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60954

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ir jāstrādā konkrēti, uzņemoties noteiktas saistības

Vēl šajā numurā

05.04.2002., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Otrdien, 2. aprīlī, Ministru kabineta sēdē

Turpinājums. Informācijas sākums

— “LV” Nr. 50, 03.04.2002.

Pieņemta zināšanai īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām Roberta Zīles sniegtā informācija par sagatavoto Mājokļu projektu, kas izstrādāts Mājokļu attīstības kreditēšanas programmas ietvaros.

Akceptēts iesniegtais Latvijas Republikas un Starptautiskās Rekonstrukcijas un attīstības bankas aizņēmuma līguma projekts.

Finansu ministrijai uzdots saskaņot iesniegtajos Mājokļu attīstības kreditēšanas programmas Mājokļu projekta variantos lietoto terminoloģiju, paredzēt, ka atbildīgā institūcija ir Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija sadarbībā ar Tehnisko vienību, un iesniegt precizēto projektu Valsts kancelejā.

Finansu ministrijai kopīgi ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju uzdots sagatavot attiecīgu tiesību akta projektu par Latvijas Republikas un Starptautiskās Rekonstrukcijas un attīstības bankas aizņēmuma līguma akceptēšanu un pilnvarojumu finansu ministram parakstīt minēto līgumu un iesniegt tos Valsts kancelejā. Valsts kancelejai uzdots sagatavot rīkojuma projektu parakstīšanai.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai uzdots sagatavot un divu mēnešu laikā iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē pilnveidotu Mājokļu attīstības kreditēšanas programmas (II posms) projektu, paplašinot un precizējot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas lomu mājokļu sektora attīstības nodrošināšanā.

Netika izskatīts iesniegtais noteikumu projekts “Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 30.aprīļa noteikumos Nr.179 “Kārtība, kādā finansu ministrs valsts vārdā sniedz galvojumus””, un Valsts kancelejai uzdots noņemt to no kontroles.

Finansu ministrijai kopīgi ar Izglītības un zinātnes ministriju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un Tieslietu ministriju uzdots precizēt noteikumu projektu, arī atbilstoši izteiktajiem priekšlikumiem par galvojumiem fiziskajām personām, un iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē.

Finansu ministrijai kopīgi ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un Tieslietu ministriju uzdots sagatavot un mēneša laikā iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē normatīvā akta projektu, kurā iekļauti galvojumu sniegšanas kārtības pamatprincipi un kreditēšanas nosacījumi (tai skaitā Mājokļu attīstības kreditēšanas programmas Mājokļu projektā paredzētie uz fiziskajām personām attiecināmie kreditēšanas nosacījumi).

Pieņemta zināšanai ekonomikas ministra Aigara Kalvīša iesniegtā informācija par pasaules izstādi “Expo 2005” Aiči, Japānā.

Ministru kabinets apstiprināja Latvijas dalību pasaules izstādē “Expo 2005”. Ekonomikas ministram uzdots sagatavot un nosūtīt pieteikuma vēstuli izstādes organizatoriem. Noteikts, ka atbildīgā par Latvijas dalības pasaules izstādē “Expo 2005” īstenošanu ir bezpeļņas organizācija valsts akciju sabiedrība “Latvijas Attīstības aģentūra”.

Lai koordinētu Latvijas piedalīšanos pasaules izstādē “Expo 2005”, Ekonomikas ministrijai uzdots izveidot ekspertu darba grupu, pieaicinot pārstāvjus no Ārlietu ministrijas, Kultūras ministrijas, Satiksmes ministrijas, Tieslietu ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Zemkopības ministrijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības “Latvijas Attīstības aģentūra”, bezpeļņas organizācijas valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Latvijas institūts” un Latvijas Pašvaldību savienības.

Ekonomikas ministrijai uzdots sagatavot un iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā priekšlikumus par izstādes organizēšanas un administrēšanas modeli, kā arī atbilstoši Ministru kabineta 2001.gada 26.septembra rīkojumam Nr.469 “Par vidējā termiņa budžeta mērķiem un prioritārajiem attīstības virzieniem” budžeta pieprasījumu par Latvijas dalības finansējumu pasaules izstādē “Expo 2005”.

Pieņemts zināšanai, ka ārlietu ministram Indulim Bērziņam ir atšķirīgs viedoklis par pieņemto lēmumu, ņemot vērā to, ka pašlaik nav pietiekama finansējuma ārpolitikas prioritāšu nodrošināšanai, kā arī to, ka vispirms nepieciešams atvērt Latvijas Republikas vēstniecības Turcijā, Īrijā, Kazahstānā, Japānā un Ungārijā. Ārlietu ministram uzdots sagatavot un divu mēnešu laikā iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē jautājumu par Latvijas Republikas vēstniecību turpmāko attīstību.

Pieņemta zināšanai ekonomikas ministra Aigara Kalvīša sniegtā informācija par akciju sabiedrības “Valmieras stikla šķiedra” investīciju projektu.

Ekonomikas ministrijai uzdots informēt akciju sabiedrības “Valmieras stikla šķiedra” vadību, ka mēneša laikā ministrijā iesniedzami papildu dokumenti, lai atkārtoti izskatītu jautājumu par tiesībām saņemt valsts atbalstu.

 

Valsts kancelejas  Komunikācijas departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!