• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par autotransporta stāvokli Valsts policijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.04.2002., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60963

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par līdzekļiem Valsts autoceļu fondā

Vēl šajā numurā

05.04.2002., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par autotransporta stāvokli Valsts policijā

Vakar, 4. aprīlī, notika iekšlietu ministra Mareka Segliņa tikšanās ar Valsts policijas priekšnieku Juri Rekšņu, lai pārrunātu transporta problēmas Valsts policijā.

Pēc tikšanās notika preses īssaiets. M. Segliņš pastāstīja, ka policijā bija četras lielas problēmas: piemaksas darbiniekiem par virsstundām, nepietiekamais finansējums degvielai, problēmas ar nekustamo īpašumu un transportu. Šī gada budžetā ir iedalīta nauda, lai atrisinātu šīs problēmas, izņemot transporta jautājumu. Šobrīd Valsts policijas rīcībā ir 1455 transporta vienības. No tām liela daļa ir ražotas bijušajā PSRS un ir vecākas par desmit gadiem. Diemžēl šādu automašīnu īpatsvars atsevišķās rajonu policijas nodaļās ir 60 — 70% no kopējā skaita. Nepārdomāta ir bijusi jaunu automašīnu “Land Rover” iepirkšana deviņdesmito gadu vidū, jo ļoti dārgs ir to remonts. Vienas automašīnas “Land Rover” remontam var izlietot 50 — 70% no summas, kas tiek piešķirta Valsts policijas struktūrvienībai visam finansu gadam. Problēmas ir ar transportlīdzekļu tehnisko apskati, apmēram 34% to nespēj nokārtot. Kā pastāstīja M.Segliņš, jautājums par jaunu automašīnu iegādi valdībā parasti izraisa ļoti neauglīgas debates. Piemēram, premjerministram ir viedoklis, ka policijai transporta līdzekļu pietiek, tā gan nedomā iekšlietu ministrs un policijas priekšnieks. Lai izbeigtu diskusijas, vai policijai vajag jaunu transportu vai nevajag, šīsdienas sanāksmē tika nolemts izstrādāt Ministru kabineta noteikumu projektu par policijas materiāli tehnisko bāzi. Šajos noteikumos valdība noteiktu, cik un kādām automašīnām ir jābūt policijas rīcībā. Kā teica M. Segliņš, tad būtu likums, kuru tikai atliktu pildīt. Tāpat sanāksmē tika apspriesti finansējuma avoti jauna autotransporta iegādei, taču runāt vairāk par to vismaz pagaidām ministrs nevēlējās.

 

Rūta Kesnere, “LV” informācijas redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!