• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par naftas meklēšanu pašu ūdeņos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.04.2002., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61020

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par piensaimniecības nākotni

Vēl šajā numurā

09.04.2002., Nr. 53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par naftas meklēšanu pašu ūdeņos

Ekonomikas ministrs Aigars Kalvītis parakstījis atļauju ASV un Norvēģijas kopuzņēmumam “TGS Nopec Geophysical Company ASA” (TGS–Nopec) ogļūdeņražu meklēšanai Latvijas teritoriālajā jūrā. “TGS–Nopec” bija vienīgā kompānija, kas pieteicās konkursā par tiesībām meklēt naftu Latvijas ūdeņos. Šis ir nebijis gadījums Latvijas vēsturē, kad tās teritoriālajos ūdeņos tiek sākti ogļūdeņražu meklēšanas darbi. Latvijai būtu liels ieguvums, ja valstij piederošajā Baltijas jūras daļā izdotos atrast naftu.

Latvijas šelfs Baltijas jūrā, kas tiek dēvēts par “naftas provinci”, nav pietiekami izpētīts. Kompānijas pārstāvis norādījis, ka šajā Baltijas jūras daļā varētu būt naftas iegulas un “TGS–Nopec” izpētes darbus cer sākt jau šīs vasaras beigās, turpinot tos divus gadus. Atļaujas ietvaros paredzēts darīt visu, lai rosinātu arī citu ārvalstu investoru interesi par ogļūdeņražu ieguvi Baltijas jūrā.

“TGS–Nopec” ir pieredze līdzīgu darbu veikšanā. Firmas pagājušā gada tīrie pamatdarbības ieņēmumi bijuši ap 84,4 miljoniem latu jeb par 49% vairāk nekā gadu iepriekš, bet tīrā peļņa – ap 25 miljoni latu. Licence, ko par Ls 2000 iegūst konkursa uzvarētājs, ir neekskluzīvā licence, kas nedod tiesības naftu arī iegūt. Izpētes darbi varētu maksāt ap 30 miljoniem ASV dolāru.

 

LETA

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!