• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ārlietu ministrijas delegācijas vizīti Pleskavā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.04.2002., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61037

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

09.04.2002., Nr. 53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ārlietu ministrijas delegācijas vizīti Pleskavā

8.aprīlī Ārlietu ministrijas delegācija valsts sekretāra vietnieka Mārtiņa Virša vadībā uzturējās Pleskavā, kur tikās ar Pleskavas apgabala gubernatoru Jevgēņiju Mihailovu, Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāvi Pleskavā Sergeju Jefimenko, Pleskavas mēru Mihailu Horoņenu, apgabala Tirdzniecības un rūpniecības palātas prezidentu Vladimiru Zubovu.

Tikšanās laikā tika pārrunātas šādas aktuālas Latvijas — Krievijas sadarbības tēmas: pārrobežu sadarbība, robežas šķērsošanas procedūra un robežas infrastruktūras sakārtošanas jautājumi, abu valstu uzņēmējdarbības veicināšanas iespējas.

Latvijas Ārlietu ministrijas un Pleskavas apgabala amatpersonas sarunās atzina, ka pastāv abpusēja ieinteresētība pārrobežu sadarbības tālākā attīstīšanā. Tika uzsvērts, ka tā ir perspektīva praktiskās sadarbības joma, kuras attīstībā ir ieinteresētas gan pierobežas reģionu pašvaldības, gan arī uzņēmēji un iedzīvotāji. Puses arī pauda viedokli, ka Latvijas un Krievijas pārrobežu sadarbība dod ieguldījumu Latvijas — Krievijas starpvalstu attiecību attīstībā kopumā. Tikšanās dalībnieki atzīmēja, ka Latvijas pierobežas reģionus un Pleskavas apgabalu vieno kopīgas intereses gan reģiona labklājības līmeņa celšanā, gan ekonomiskajā jomā kopumā, kas veido labu pamatu konstruktīvai sadarbībai.

Latvijas Ārlietu ministrijas pārstāvji sarunās aktualizēja jautājumus par robežas šķērsošanas procedūru un robežas infrastruktūras, tostarp robežas pārejas punktu, sakārtošanu, kā arī muitas problemātiku. Pleskavas apgabala vadība apliecināja izpratni par nepieciešamību šo jomu sakārtot.

Sarunu laikā tika pārrunātas arī abu valstu uzņēmējdarbības veicināšanas iespējas — gan attīstot līgumtiesisko bāzi, gan arī veicinot uzņēmēju tiešos sakarus. Pleskavas amatpersonas informēja Latvijas pārstāvjus par gatavošanos Pleskavas 1100 gadu svinībām, kuras notiks 2003.gadā.

Latvijas Ārlietu ministrijas pārstāvju vizīte Krievijā turpināsies līdz 12.aprīlim, un tās laikā tiks apmeklēta Pēterburga un Maskava.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!