• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pret Krievijas dubultu standartu citu un savās cilvēktiesībās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.04.2002., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61068

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas informācija

Latvijas maksājumu bilance 2001. gada 4. ceturksnī un 2001. gadā

Vēl šajā numurā

10.04.2002., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pret Krievijas dubultu standartu citu un savās cilvēktiesībās

8.aprīlī Latvijas delegācija Ženēvā uzstājās ar uzrunu ANO Cilvēktiesību komisijas (CTK) 58.sesijā, kuras laikā kritizēja Krieviju par izvairīšanos no sadarbības ar CTK speciālajiem mehānismiem un 2001.gada 20.aprīlī pieņemtās rezolūcijas par Čečeniju ignorēšanu.

Latvijas vēstnieks ANO (Ženēvā) Jānis Kārkliņš pauda atkārtotas bažas attiecībā uz militārajām aktivitātēm, civiliedzīvotāju zaudējumiem un cilvēktiesību neievērošanu Čečenijā. Latvijas pārstāvis atzīmēja, ka, turpinoties pārmērīga dažāda rakstura militārā spēka lietošanai no Krievijas puses, rodas jautājums par Krievijas pausto vēlmi rast situācijas mierīgu risinājumu. Vēstnieks arī norādīja, ka Latvija atzīst Krievijas teritoriālo integritāti un nepieciešamību cīnīties ar starptautisko terorismu, tomēr izvēlētais veids situācijas risināšanai iedragā Krievijas apņemšanos pildīt starptautiskās saistības, kuras tā ir uzņēmusies. Latviju uztrauc fakts, ka Krievija sistemātiski ignorē CTK rezolūcijas par Čečeniju, īpaši attiecībā uz valsts saistībām sadarboties ar CTK speciālajiem mehānismiem un speciālo ziņotāju mandāta patvaļīgu interpretāciju. J.Kārkliņš atzīmēja, ka Latvijai nav pieņemams, ka Krievija, būdama CTK dalībvalsts un pretendējot uz cilvēktiesību aizstāvēšanu citās valstīs, pati tās neievēro, kas liecina par dubultu standartu lietošanu.

Latvijas vēstnieks aicināja Krieviju respektēt starptautiskās sabiedrības rekomendācijas un izpildīt tās saistības, ko tā uzņēmusies cilvēktiesību jomā, kā arī pilnībā izpildīt rezolūcijas par Čečeniju prasības.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!