• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: Atvadoties no Karalienes Mātes Lielbritānijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.04.2002., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61077

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrijas noteikumi Nr.15

Drošības konsultantu (padomnieku) bīstamo kravu pārvadājumu jomā kvalifikācijas noteikumi

Vēl šajā numurā

10.04.2002., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

Atvadoties no Karalienes Mātes Lielbritānijā

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga un I.Freibergs pēc Britu karaļnama uzaicinājuma vakar piedalījās Lielbritānijas Karalienes Mātes bēru dievkalpojumā Vestminsteras abatijā Londonā. Līdzās ASV pirmajai lēdijai Laurai Bušai un Dienvidāfrikas prezidenta Tabo Mbeki dzīvesbiedrei V.Vīķe–Freiberga dievkalpojumā savas tautas vārdā ar visdziļāko līdzjūtību pieminēja Karalieni Elizabeti viņas pēdējā dzīves gaitā.

Piemiņas pasākuma laikā Lielbritānijas Ārlietu ministrijā Latvijas prezidente izteica Latvijas tautas līdzjūtību Lielbritānijas premjerministram Tonijam Blēram. Viņa arī uzaicināja T.Blēru būt par goda viesi NATO kandidātvalstu premjerministru sanāksmē, kas notiks 5.–6.jūlijā Rīgā. “1919.gadā Lielbritānijas spēki sniedza Latvijai vēsturisku palīdzību, atbalstot to valsts brīvības cīņās. Arī jums, piedaloties pēdējās nozīmīgajās kandidātvalstu konsultācijās pirms Prāgas NATO galotņu sanāksmes, būtu simboliska loma, esot klāt kandidātvalstu centieniem kļūt par alianses loceklēm,” T.Blēram sacīja V.Vīķe–Freiberga.

Par abu valstu sadarbību Latvijas prezidente apspriedās arī ar Lielbritānijas Eiropas lietu ministru, kā arī citām ārpolitiskā resora amatpersonām.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!