• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Aizsardzības ministrijas un Zemessardzes vadības tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.04.2002., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61078

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Finansu ministrijas rīcības plānu un faktiski realizēto

Vēl šajā numurā

10.04.2002., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Aizsardzības ministrijas un Zemessardzes vadības tikšanos

8. aprīlī aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis un Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs tikās ar Latvijas Republikas Zemessardzes (ZS) brigāžu un bataljonu vadību, lai apspriestu Zemessardzes reformas gaitu.

Ministrs informēja, ka ZS reformas mērķis ir panākt, lai ZS bataljonos paredzētās štatu vietas būtu pilnībā aizpildītas, līdz ar to nodrošinot kaujasspējīgus bataljonus. Reformas gaitā tiks apvienoti vairāki bataljoni, tādējādi tiks efektīvāk izlietoti finansu līdzekļi, kas paredzēti Latvijas Nacionālo bruņoto spēku kaujasspēju attīstīšanai. Aizsardzības ministrs norādīja, ka reformas pamatā ir operatīvās plānošanas attīstības jautājumi un personāla plānošanas vajadzības.

Tikšanās laikā piedalījās arī Nacionālo Bruņoto spēku komandieris pulkvedis Raimonds Graube un NBS komandiera vietnieks operatīvajos jautājumos admirālis Gaidis Andrejs Zeibots.

NBS komandieris norādīja, ka ZS reformas gaitā par ZS nākotni nevar runāt, izmantojot emocionālus pieņēmumus. “Mūsu aprēķinu pamatā ir bezkaislīgi skaitļi un aprēķini par ZS bataljonu skaitlisko sastāvu, tāpēc bataljonu skaita samazinājums ir pamatots,” teica NBS komandieris. Kaujasspējīgo vienību skaits, pēc aizsardzības ministra domām, ir tieši atkarīgs no esošo finansu līdzekļu daudzuma, tāpēc to skaitam jābūt konkrētam. Savukārt admirālis G. A. Zeibots norādīja, ka uzdevumi, kurus izvirza ZS reforma, ir vērsti uz NBS spēju 2008. gadā sasniegt optimālu un Latvijai atbilstošu spēku struktūras modeli.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departamenta preses nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!