• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ASV Aizsardzības departamenta delegācijas skatījumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.04.2002., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61080

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Aizsardzības ministrijas un Zemessardzes vadības tikšanos

Vēl šajā numurā

10.04.2002., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ASV Aizsardzības departamenta delegācijas skatījumiem

Vakar, 9.aprīlī, uz trijām dienām Latvijā ieradās ASV Aizsardzības departamenta delegācija, kura iepazīsies ar situāciju mūsu valstī, kā arī piedalīsies ikgadējās divpusējās sarunās starp Latvijas Republikas Aizsardzības ministriju un ASV Aizsardzības departamentu. Sarunas no Latvijas puses vada Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs, no ASV puses — ASV Aizsardzības departamenta NATO un Eiropas politikas nodaļas vadītāja vietnieks Jans Bržezinskis (Ian Brzezinski).

9. aprīlī Latvijas aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis tikās ar ASV delegācijas vadītāju I. Bržezinski un ASV delegācijas pārstāvjiem. ASV delegācija apmeklēja Liepājas Jūras spēku atbalsta bāzi un iepazinās ar ūdenslīdēju skolas darbu.

Šodien, 10. aprīlī, notiek ASV Aizsardzības departamenta un Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas pārstāvju divpusējās sarunas, kuru laikā tiks pārrunāti NATO paplašināšanās jautājumi, kā arī Latvijas Nacionālo bruņoto spēku attīstības, reģionālās sadarbības un pretterorisma operāciju jautājumi. Abas puses apspriedīs arī divpusējo sadarbības programmu gaitu, kā arī vairākus starptautiskus līgumus drošības sfērā.

11. aprīlī ASV delegācija tiksies ar Latvijas Republikas Ministru prezidentu Andri Bērziņu un ārlietu ministru Induli Bērziņu.

ASV delegācija laika posmā no 8. līdz 12. aprīlim vizītē apmeklē Lietuvu, Latviju un Igauniju, lai pārrunātu ar NATO integrāciju un Baltijas valstu drošību saistītus jautājumus. ASV delegācijas sastāvā iekļauta arī ASV Valsts departamenta Ziemeļu un Baltijas valstu direktore Katlīna Ficpatrika (Kathleen Fitzpatrick), ASV Aizsardzības departamenta Baltijas valstu direktors Hovards Stīrs (Howard Steers), ASV Gaisa spēku Stratēģiskās plānošanas un politikas direktorāta Viduseiropas un Austrumeiropas nodaļas pārstāvis majors Kristofers Kuks (Christopher Cook), kā arī vairāki aizsardzības sadarbības, apgādes direktorāta un ASV Nacionālās gvardes pārstāvji.

ASV un Latvijas divpusējās sarunas notiek 1998. gadā parakstītās ASV — Baltijas hartas ietvaros un ir pēdējās abu valstu šāda līmeņa aizsardzības resoru pārstāvju tikšanās pirms novembrī gaidāmās NATO valstu vadītāju tikšanās Prāgā.

 

Aizsardzības ministrijas  Sabiedrisko attiecību departamenta Preses nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!