• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iedzīvotāju atbalstu NATO skaitļos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.04.2002., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61160

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jauno, Rīgas zemas grīdas tramvaju

Vēl šajā numurā

12.04.2002., Nr. 56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par iedzīvotāju atbalstu NATO skaitļos

Divas trešdaļas Latvijas iedzīvotāju (63,9%) ir labvēlīgi noskaņoti pret Latvijas iestāšanos NATO, bet 24,5% aptaujāto valsts dalību Ziemeļatlantijas aliansē neuzskata par nepieciešamu. Par to liecina tirgus un sabiedriskās domas izpētes firma “Latvijas fakti” martā veiktā aptauja.

Aptaujas dati liecina, ka 68,7% pilsoņu ir labvēlīgi noskaņoti pret Latvijas dalību NATO, taču 17,6% no viņiem vēlas saņemt vairāk informācijas par šo jautājumu. Nepilsoņu vidū Latvijas dalību NATO atbalsta 42,4% aptaujāto, no kuriem 12,6% vēlas saņemt vairāk informācijas.

Galvenie respondentu minētie iemesli, kādēļ Latvijai būtu nepieciešama dalība Ziemeļatlantijas aliansē, ir drošības veicināšana un iedzīvotāju labklājības līmeņa paaugstināšana. Uzskatu, ka Latvijai dalība NATO nav nepieciešama, izteikuši tikai 24,5% aptaujāto (43,6% nepilsoņu, 20,3% pilsoņu).

Vispozitīvāk noskaņoti par Latvijas dalību NATO ir gados jaunāki respondenti (vecumā no 18 līdz 24 gadiem), Vidzemes, Kurzemes un Zemgales iedzīvotāji. Visnegatīvāko attieksmi izrāda gados vecāki (vecumā no 65 līdz 74 gadiem) aptaujātie, Rīgas un Latgales iedzīvotāji.

 

BNS

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!