• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par rūpniecības atdzīvošanās tendenci. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.04.2002., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61161

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par "Statoil" skaidu brikešu rūpnīcu

Vēl šajā numurā

12.04.2002., Nr. 56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par rūpniecības atdzīvošanās tendenci

Produkcijas izlaides dati liecina, ka Latvijas rūpniecība turpina atdzīvoties, atzina ekonomikas zinātņu doktors Uldis Osis. Pēc viņa domām, jūtama pasaules ekonomikas atveseļošanās varētu sākties šā gada otrajā pusē, kas ļaus palielināt arī Latvijas rūpniecības produkcijas izlaides apjomus. Ekonomists uzskata, ka saglabājas arī liels eksporta potenciāls uz Krieviju, kuras ekonomiku labvēlīgi ietekmē pieaugušās naftas cenas pasaules biržās.

Osis norādīja, ka daudzos lielajos uzņēmumos, kuru ražošanas tempi samazinājās valsts pārejā uz tirgus ekonomiku, produkcijas izlaide pamazām tiek atsākta, kā tas noticis ar Rīgas vagonu rūpnīcu, turklāt uzņēmumu telpās ieviestas arī daudzas jaunas mazas ražotnes. Ekonomists teica, ka rūpniecības nozīme valsts ekonomikā vēl joprojām ir maza, neskatoties uz to, ka pasaulē kopumā vērojama tendence samazināties rūpniecības īpatsvaram iekšzemes kopproduktā. Rūpniecības apjomu pieaugums skaidrojams ar ievērojamu ražošanas apjomu samazināšanos deviņdesmito gadu sākumā.

 

LETA

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!