• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "Statoil" skaidu brikešu rūpnīcu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.04.2002., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61163

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tautas un socioloģijas interesi

Vēl šajā numurā

12.04.2002., Nr. 56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par “Statoil” skaidu brikešu rūpnīcu

Norvēģijas uzņēmums “Statoil” plāno Latvijā atvērt kurināmo skaidu brikešu rūpnīcu. Skandināvijas valstīs enerģētikas joma ir ievērojami pakļauta dažādiem nodokļu maksājumiem, tāpēc enerģijas iegūšanai tiek izmantota koksne un skaidu briketes. Šā gada februārī “Statoil” uzsācis skaidu iepirkšanu Latvijā, kuras tālāk tiek transportētas uz Skandināviju pārstrādāšanai, tomēr uzņēmums apsver iespēju atvērt brikešu rūpnīcu Latvijā. Šogad uzņēmums transportējis jau apmēram 10 000 kubikmetru skaidu, no kurām pagatavotas apmēram 2000 tonnas brikešu. Latvija rūpnīcas celtniecībai būtu izdevīga tāpēc, ka šeit ir daudz resursu.

“Latvija Statoil” mātes uzņēmums Norvēģijā dibināts 1972. gadā. “Statoil” ir lielākais Norvēģijas uzņēmums, kura pārstāvniecības un filiāles darbojas 23 pasaules valstīs. Koncernā strādā vairāk nekā 18 000 darbinieku, un uzņēmuma darbs virzīts četros galvenajos virzienos: naftas un gāzes izpētē, ražošanā, pārstrādē un tirdzniecībā, kā arī firma nodarbojas ar petroķīmijas produktiem.

Norvēģijas naftas kompānija apņēmusies arī turpmāk ieguldīt investīcijas Latvijā. 10 gadu laikā “Statoil” investīcijas Latvijā sasniegušas 55 miljonus ASV dolāru, valstij nodokļos nomaksāti vairāk nekā 110 miljoni latu.

10 gadu laikā “Latvija Statoil” darbā pieņēmusi aptuveni 1 000 darbinieku, un no 1996. gada janvāra līdz 2002. gada martam pārdotais degvielas daudzums “Latvija Statoil” degvielas uzpildes stacijās (DUS) sasniedzis 798 609 292 litrus. 32 “Statoil” degvielas uzpildes stacijas 11 Latvijas pilsētās kopā aizņem 174 884 kvadrātmetrus lielu zemes platību. Firma izveidojusi arī naftas terminālu Rīgas ostā, kas šogad sekmīgi atsācis darboties.

Pērn “Latvija Statoil” apgrozījums bija 53,5 miljoni latu, tomēr kopumā kompānija pēc nodokļu nomaksas strādājusi ar 442 400 latu zaudējumiem.

 

LETA

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!