• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par mūsu divām okupācijām arī angliski. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.04.2002., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61165

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par mūsu pirmdzimtenes areālu

Vēl šajā numurā

12.04.2002., Nr. 56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par mūsu divām okupācijām arī angliski

Organizācijas “Daugavas vanagi” 2000. gadā izdotā grāmata “Okupācijas varu nodarītie postījumi Latvijā 1940-1990” tuvākajā laikā tiks izdota arī angļu valodā. Par to, dāvinot 10 šīs grāmatas latviešu eksemplārus Iekšlietu ministrijai, paziņoja grāmatas galvenais redaktors Tadeušs Puisāns no Kanādas.

Rakstu krājums, kas liecina par cilvēktiesību pārkāpumiem un genocīdu, ko latviešu tauta pārdzīvojusi divu noziedzīgu totalitāru varu - padomju un vācu - okupācijas laikā, pēc Puisāna teiktā, tapis tādēļ, ka “mums, aiz okeāniem un jūrām dzīvojošajiem, ir sāpīgi noklausīties, kā no Maskavas nāk melu kalni par latviešu tautu un valdību.”

“Daugavas vanagu” Centrālās valdes pārstāvniecības Latvijā vadītājs Valdis Kursietis sacīja, ka grāmata jau uzdāvināta visām Latvijas skolām, bibliotēkām, Aizsardzības ministrijas un NBS struktūrām, Ārlietu ministrijai un tagad ar Iekšlietu ministrijas starpniecību tā nonāks arī Latvijas Policijas akadēmijā. Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš izteica cerību, ka grāmata palīdzēs saprast to, kas Latvijā ir noticis.

 

LETA

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!