• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par latviešu valodu Eiropas Konventā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.04.2002., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61213

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par latvieti ar pasaules vārdu

Vēl šajā numurā

16.04.2002., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par latviešu valodu Eiropas Konventā

Latvijas pārstāvji Eiropas Konventā diskusijās par Eiropas Savienības (ES) nākotni turpmāk sēdēs varēs uzstāties latviešu valodā. Jau nākamajā Eiropas Konventa sēdē 15.aprīlī Latvijas pārstāve Inese Birzniece uzstāsies latviski, un Konvents nodrošinās tulkojumu.

Lēmumu par Konventa izveidi pieņēma ES valstu un valdību vadītāju sanāksmē Lākenā pērnā gada decembrī. Konventa mērķis ir apmainīties viedokļiem un sagatavot priekšlikumus par ES institucionālajām reformām. Priekšlikumi būs jāapstiprina ES dalībvalstīm, lai nodrošinātu efektīvu ES funkcionēšanu pēc paplašināšanās, kad dalībvalstu skaits būs sasniedzis 28.

Konventā darbojas 105 dalībvalstu, kandidātvalstu un ES institūciju pārstāvji. Lai gan kandidātvalstis Konventā ir pārstāvētas uz līdztiesības principiem, tomēr tām nebūs iespēju bloķēt dalībvalstu pieņemtos lēmumus.

Latvijas valdību Konventā pārstāv īpašu uzdevumu ministrs sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām Roberts Zīle, parlamentu – “Latvijas ceļa” deputāts Edvīns Inkēns un Tautas partijas deputāts Rihards Pīks.

 

BNS

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!