• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts nederīgo dokumentu reģistru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.04.2002., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61216

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Esam iepriecināti un pagodināti

Vēl šajā numurā

16.04.2002., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts nederīgo dokumentu reģistru

Iekšlietu ministrijas Informācijas centra nodaļas priekšnieks Andris Kairišs:

Mūsu reģistrs ir operatīva informācijas sistēma, kurā iekļauti dati par nederīgiem Latvijas Republikas un ārvalstu personu apliecinošiem un ceļošanas dokumentiem. Reģistrā trijos gados ir ievadīti dati par gandrīz 300 000 nederīgiem dokumentiem no vairāk nekā 130 pasaules valstīm, tajā skaitā arī vairāk nekā 41 000 nederīgo Latvijas Republikas dokumentu. 1999. gadā, piemēram, tika ierosinātas 195 krimināllietas, bet 2001. gadā – tikai 118. Pieaudzis arī mūsu reģistra autorizēto lietotāju skaits – no astoņiem 1999. gada sākumā līdz vairāk nekā 1600 lietotājiem 2002. gadā.

Pieredze rāda, ka dokumenti tiek izmantoti, lai nelikumīgi šķērsotu robežu, nelikumīgi saņemtu kredītu, krāptos sociālās nodrošināšanas sfērā, slēdzot nelikumīgus finansu darījumus, dibinot fiktīvus uzņēmumus un izņemot skaidru naudu no to kontiem. Ārvalstu avoti norāda nederīgo dokumentu izmantošanu arī naudas atmazgāšanā, cilvēku tirdzniecībā, kontrabandas pārvadājumos, ieroču pirkšanā utt.

Par reģistra informācijas palīdzību tā pastāvēšanas laikā ir novērsts vairāk nekā 1000 likumpārkāpumu, kas saistīti ar nederīgu dokumentu izmantošanu.

 

“JAUNĀ AVĪZE”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!