• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sabiedrisko organizāciju gada pārskatiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.04.2002., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61234

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par talantīgo jauno cilvēku gaidām

Vēl šajā numurā

16.04.2002., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sabiedrisko organizāciju gada pārskatiem

Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrs (UR) likumā noteiktajā termiņā — līdz 31.martam — ir saņēmis 595 sabiedrisko organizāciju gada pārskatus.

Gada pārskatu iesniegšanu reglamentē Ministru kabineta noteikumi Nr. 251 «Par sabiedrisko organizāciju, to apvienību un arodbiedrību gada pārskatiem», kuri nosaka, ka katru gadu laika posmā no 1.janvāra līdz 31.martam organizācijai jāiesniedz (jānosūta pa pastu vai ar kurjeru) Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajā iestādē (pēc sabiedriskās organizācijas atrašanās vietas) un sabiedrisko organizāciju reģistra institūcijā iepriekšējā gada pārskata norakstu, ko apstiprinājusi organizācijas vadība.

Ja gada pārskats netiek iesniegts likumā noteiktajā termiņā, 15 dienas pēc šī termiņa UR ir tiesības sastādīt administratīvo protokolu un nosūtīt brīdinājuma vēstuli gada pārskatu neiesniegušajai organizācijai, aicinot šīs organizācijas amatpersonu vai pilnvaroto personu ierasties UR, parakstīt šo protokolu. Pēc tam UR protokolu nosūta tiesu instancēm, kuras lemj par piespriežamo sodu. Pamatojoties uz Administratīvo pārkāpumu kodeksu, tiesa var piemērot naudas sodu 100—150 latu. Ja gada pārskats netiek iesniegts vispār, piemērojams sods 150—200 latu. 2001.gadā UR par gada pārskatu neiesniegšanu likumā noteiktajā termiņā, kā arī parakstu paraugu neiesniegšanu sastādījusi 79 administratīvos protokolus (kopējie dati par politiskajām partijām, sabiedriskajām organizācijām un uzņēmējsabiedrībām).

Sabiedrība ar sabiedrisko organizāciju un arodbiedrību gada pārskatiem var iepazīties UR, aizpildot pieprasījumu un samaksājot valsts nodevu Ls 2.

Pēc SIA “Lursoft” datiem, 2002.gadā UR reģistrētas 238 sabiedriskās organizācijas. Kopumā laikā no 1990.līdz 2002.gadam (11.aprīlim) nodibinātas 6656 sabiedriskās organizācijas. Visvairāk sabiedrisko organizāciju dibināts 1993.gadā — 963, bet vismazākā aktivitāte bijusi 1991.gadā, kad dibinātas 52 sabiedriskās organizācijas. Visvairāk sabiedrisko organizāciju dibināts Rīgas rajonā — 4073, Liepājas rajonā — 308, kā arī Daugavpils rajonā — 208. No kopējā sabiedrisko organizāciju skaita 4000 tiek kvalificētas kā sabiedriskas organizācijas (bez konkrētas norādes uz darbības veidu), 1171 ir sporta sabiedriskā organizācija, bet 906 — atklātie sabiedriskie fondi. 125 ir arodbiedrības, savukārt 100 — korporācijas (profesionālās biedrības) u.c.

Mārtiņš Lācis, UR Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietnieks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!