• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Esam iepriecināti un pagodināti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.04.2002., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61244

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai Latvija šogad atvērtu jaunu lappusi savā vēsturē

Vēl šajā numurā

16.04.2002., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Esam iepriecināti un pagodināti

Darja Bavdaža Kureta, nozīmētā Slovēnijas vēstniece Latvijā, — “Latvijas Vēstnesim”

— Kā jūsu valstī uzņem vēsti par Latvijas Valsts prezidentes drīzo valsts vizīti?

— Mēs esam ļoti iepriecināti un pagodināti par Viņas ekselences Vairas Vīķes–Freibergas drīzo vizīti Slovēnijā. Tā ir Latvijas Valsts prezidentes atbilde uz Slovēnijas prezidenta Milana Kučana vizīti Rīgā.

Mēs šo drīzo vizīti uzskatām par ļoti svarīgu vispirms jau tāpēc, ka tā ir pati pirmā Latvijas Republikas prezidenta vizīte Slovēnijā. Mūsu valstu sadarbība ir teicama, un valsts vizīte vēl vairāk apliecinās un padziļinās mūsu labo politisko dialogu visās dzīves jomās. Ļoti svarīgs ir arī vizītes laiks. Slovēnija un Latvija kandidē uz iestāšanos Eiropas Savienībā (ES) un NATO, un šis ir ļoti svarīgs un intensīvs laiks mūsu iestāšanās sarunu procesā.

— Kā jūs vērtējat Latvijas un Slovēnijas divpusējās attiecības kopumā?

— Divpusējās attiecības starp Slovēniju un Latviju ir ļoti labas. Abas puses jau ilgāku laiku apmainījušās ar nozīmīgām vizītēm valdības līmenī. Slovēnijas parlamenta prezidents Boruts Pahors gatavojas šogad maija beigās piedalīties trīspadsmitajā Eiropas Parlamenta prezidenta tikšanās reizē ar valstu — paplašināšanās procesa dalībnieču — parlamentu prezidentiem Rīgā. Mēs esam ieinteresēti vēl dziļākā sadarbībā, īpaši ekonomikā un likumdošanā. Esmu pārliecināta, ka prezidentes Vairas Vīķes—Freibergas kundzes vizīte Slovēnijā būs solis uz priekšu un labs stimuls mūsu turpmākai sadarbībai, parakstot divus ļoti svarīgus līgumus: par dubultās nodokļu aplikšanas novēršanu un par sadarbību aizsardzības jomā. Mēs priecājamies, ka prezidenti vizītē pavadīs Latvijas aizsardzības ministrs un uzņēmēju grupa. Arī tādēļ mēs šo vizīti uzskatām par ļoti labu iespēju iezīmēt sadarbību nākotnē.

— Kā jūs vērtējat Latvijas centienus iestāties ES un NATO, kas ir līdzīgi Slovēnijas ārpolitikas stratēģiskajiem mērķiem?

— Jā, Slovēnija un Latvija abas aktīvi gatavojas iestāties ES un NATO. Šie kopīgie mērķi ir abu mūsu valstu ārpolitikas prioritāšu sarakstā un tādējādi vēl vairāk nostiprina mūsu sakarus, arī iesaistoties kopīgās iniciatīvās. Mūsu iestāšanās sarunu grupas ir teicami sagatavotas, gatavas pielikt visas pūles mūsu mērķu sasniegšanai. Slovēnijai un Latvijai ir kopīgs viedoklis, ka ES kandidātvalstīm vajadzētu intensificēt savu lomu konvencijas par ES nākotni kontekstā. Es gribētu atzīmēt arī mūsu valstu aktivitātes Viļņas desmitnieka grupā, kuras aktīvas dalībnieces ir gan Slovēnija, gan Latvija. Šī iniciatīva ir ļoti svarīga mūsu nākamajai dalībai NATO. Mēs apsveicam arī gaidāmo Viļņas desmitnieka tikšanos Rīgā 5. un 6. jūlijā, kad viedokļiem apmainīsies premjerministri un augsti NATO dalībvalstu pārstāvji. Tā būs beidzamā tikšanās pirms NATO dalībvalstu vadītāju apspriedes Prāgā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!