• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jaunām preču pavadzīmēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.04.2002., Nr. 58 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61290

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par mūsu visu lauksaimniecību un mūsu visu pārtiku

Vēl šajā numurā

17.04.2002., Nr. 58

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jaunām preču pavadzīmēm

Sakarā ar valsts pasūtījuma Nr. FM VID 2001/96 līguma noslēgšanu un saskaņā ar Ministru kabineta 1995.gada 5.septembra noteikumu Nr.271 “Noteikumi par kārtību, kādā izgatavojamas un uzskaitāmas preču pavadzīmes–rēķina veidlapas” 16.punktu Valsts ieņēmumu dienests (VID) ir noteicis kārtību, kādā tiks ieviestas apritē paaugstinātas aizsardzības pret viltošanu stingrās uzskaites pavadzīmju-rēķinu veidlapas (turpmāk — jaunā veida veidlapas).

 

1. No 2002.gada 22.aprīļa VID teritoriālajās iestādēs un VID Lielo nodokļu maksātāju pārvaldē tiks pārtraukta apritē esošo stingrās uzskaites preču pavadzīmju–rēķinu veidlapu (turpmāk — līdzšinējā veida veidlapas) pārdošana un sākta jaunā veida veidlapu pārdošana.

 

2. No 2002.gada 22.aprīļa līdz 2002.gada 1.jūlijam nodokļu maksātāji darījumus varēs noformēt kā ar jaunā veida veidlapām, tā arī ar atlikumā palikušajām līdzšinējā veida veidlapām.

 

3. Nodokļu maksātāji no 2002.gada 1.jūlija darījumus varēs noformēt tikai ar jaunā veida veidlapām. Līdzšinējā veida veidlapas no 2002.gada 1.jūlija tiks uzskatītas par nederīgām darījumu noformēšanai.

 

4. Nodokļu maksātājiem jāsagatavo un līdz 2002.gada 15.jūlijam jāiesniedz VID teritoriālajā iestādē vai VID Lielo nodokļu maksātāju pārvaldē atsevišķi pārskati par 2002.gada otrajā ceturksnī izlietotajām veidlapām:

4.1. pārskats par izlietotajām līdzšinējā veida veidlapām;

4.2. pārskats par izlietotajām jaunā veida veidlapām.

 

5. Nodokļu maksātājiem atbilstoši grāmatvedību reglamentējošajiem normatīvajiem aktiem jāveic atlikumā palikušo līdzšinējā veida VID teritoriālajās iestādēs un VID Lielo nodokļu maksātāju pārvaldē iegādāto veidlapu inventarizācija, uzskaitot visu atlikumā palikušo veidlapu sērijas un numurus.

 

6. Atlikumā palikušās līdzšinējā veida veidlapas nodokļu maksātājiem jānoraksta, sastādot aktu, kurā obligāti jānorāda norakstīto veidlapu sērijas un numuri.

 

7. Aktu par atlikumā palikušo līdzšinējā veida veidlapu norakstīšanu sastāda trīs eksemplāros, no kuriem viens kopā ar 5.punktā minētajiem pārskatiem jāiesniedz attiecīgajā VID teritoriālajā iestādē vai VID Lielo nodokļu maksātāju pārvaldē, kurā veidlapas iegādātas.

Attiecīgā kārtība, kas noteikta ar VID ģenerāldirektora rīkojumu, ir publicēta laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” 2002.gada 22.martā.

 

Valsts ieņēmumu dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!