• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar mecenāta dāsnumu arī lauku zinātnei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.04.2002., Nr. 58 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61299

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kad mēģinājums pievērt Rīgas vārtus laimes meklētājiem cieta neveiksmi

Vēl šajā numurā

17.04.2002., Nr. 58

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar mecenāta dāsnumu arī lauku zinātnei Trīspusējo vienošanos par sadarbību zinātnē paraksta: Latvijas Hipotēku un zemes bankas prezidents Inesis Feiferis, Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas prezidente Baiba Rivža un Latvijas Lauksaimniecības universitātes rektors Pēteris Bušmanis
Foto: Valdis Āboliņš
AKADEMIJA.JPG (21489 bytes)

Pagājušonedēļ, 11. aprīlī, Jelgavā tika parakstīta trīspusēja vienošanās, iedibinot jaunas tradīcijas lauksaimniecības zinātnē un izglītībā. Latvijas Hipotēku un zemes banka, kura sekmē lauku attīstību ar saviem kredītiem, tagad uzsāk sadarbību ar Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmiju (LLMZA) un Latvijas Lauksaimniecības universitāti (LLU).

Ar to Hipotēku un zemes banka piedāvā vērienīgu sadarbību, uzsverot zinātnisko pētījumu nozīmi lauku attīstībā un iedzīvotāju labklājības paaugstināšanā. Galvenie sadarbības virzieni ir ietverti trijās kompleksās grupās. Zinātnes un prakses sadarbības jomā iecerēti semināri, konferences, konsultācijas. Banka apņemas finansiāli atbalstīt vērtīgu zinātnisku un populārzinātnisku izdevumu izdošanu.

Banka, sākot ar šo gadu, piešķirs arī balvas jaunajiem zinātniekiem par izcilākajiem pētījumiem, kas veicina lauku attīstību, to modernizāciju, uzņēmējdarbību, efektīvu kredītu un finansu līdzekļu izmantošanu. Bankas prezidents Inesis Feiferis pēc analītiskām pārrunām par studijām LLU Ekonomikas fakultātē tāpat izteica vēlmi specializēt daļu studentu darbam viņa vadītās bankas sistēmā. Pirmo reizi svinīgi balvas un prēmijas tiks pasniegtas LLMZA desmit darbības gadiem veltītajā kopsapulcē 2002. gada 31. maijā.

Sigizmunds Timšāns — speciāli “Latvijas Vēstnesim”

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!