• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Polijas militāro sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.04.2002., Nr. 58 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61300

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.2

Personu reģistrācijas noteikumi dzīvojamo telpu (dzīvokļu) izīrēšanas jautājumu risināšanai paredzētās pašvaldības palīdzības saņemšanai

Vēl šajā numurā

17.04.2002., Nr. 58

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Polijas militāro sadarbību

Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs 15. aprīlī uzturējās darba vizītē Polijā, kur tikās ar Polijas Aizsardzības ministrijas valsts sekretāru Janušu Zemki.

Vizītes laikā E. Rinkēvičs apsprieda Latvijas un Polijas aizsardzības ministriju divpusējās sadarbības pasākumus 2002. gadam un parakstīja divpusējās sadarbības līgumu.

Abu valstu aizsardzības ministriju divpusējās sadarbības plāns paredz speciālistu pieredzes apmaiņu personāla vadības, vides un ģeodēzijas jautājumu risināšanā, kā arī bruņoto spēku vienību sadarbību sauszemes spēku, jūras spēku un pretgaisa aizsardzības speciālistu starpā. Kopumā paredzētas 32 sadarbības aktivitātes. Pēc panāktās vienošanās Polijas Jūras spēku akadēmijā šajā gadā studijas sāks viens Latvijas Jūras spēku pārstāvis.

Latvijas un Polijas militārā sadarbība sākta 1992. gada 16. septembrī, kad tika noslēgts Latvijas un Polijas līgums par sadarbību aizsardzības jomā. Abās valstīs ir akreditēti militārie atašeji — kopš 2000. gada augusta Polijā ir akreditēts Latvijas militārais atašejs Jūras spēku kapteinis Jurijs Verba, bet no 2001. gada novembra Latvijā akreditēts Polijas militārais atašejs pulkvedis Rišards Ņečipors, kurš rezidē Tallinā, Igaunijā.

Būdama Ziemeļatlantijas līguma organizācijas dalībvalsts, Polija ir aktīva Baltijas valstu kopīgo militāro projektu “Baltbat”, “Baltron”, “Baltnet” un “Baltdefcol” atbalstītāja, kā arī ir oficiāli paudusi atbalstu trīs Baltijas valstu vienlaicīgai uzņemšanai NATO.

 

Aizsardzības ministrijas sabiedrisko attiecību departamenta preses nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!