• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizvakar, 16.aprīlī, Ministru kabineta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.04.2002., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61331

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saikne starp mūsu nācijām ir stabilizējoša

Vēl šajā numurā

18.04.2002., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizvakar, 16.aprīlī, Ministru kabineta sēdē

Turpinājums. Informācijas sākums — “LV” Nr.58, 17.04.2002.

Pieņemta zināšanai Zemkopības ministrijas iesniegtā informācija par pasākumiem cūkgaļas tirgus aizsardzībā.

Zemkopības ministrijai un Ekonomikas ministrijai uzdots veikt cūkgaļas iekšējā tirgus izpēti. Ekonomikas ministrijai uzdots iesniegt informāciju Ministru kabinetā par Valsts iekšējā tirgus aizsardzības biroja konstatēto situāciju cūkkopības nozarē un par pieņemto lēmumu.

Zemkopības ministrijai uzdots turpināt veikt valsts iekšējos pasākumus cūkkopības nozares stabilizēšanai un konkurētspējas veicināšanai.

Zemkopības ministram Atim Slakterim uzdots izveidot starpministriju darba grupu, lai koordinētu vienotu stratēģiju iekšējā tirgus aizsardzībai un kontroles pasākumu organizāciju.

Zemkopības ministram uzdots nosūtīt atbildi Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai.

Pieņemta zināšanai tieslietu ministres Ingrīdas Labuckas iesniegtā informācija par problēmām, kas saistītas ar kriminālsoda — aresta — izpildi.

Tieslietu ministrijai kopīgi ar Iekšlietu ministriju uzdots papildināt iesniegto informāciju ar detalizētu izvērtējumu izmeklēšanas cietumu piemērotībai kriminālsoda — aresta — izpildes nodrošināšanai un iesniegt jautājumu konceptuālai izskatīšanai Ministru kabineta sēdē.

Akceptēts Koncesiju (privātā kapitāla piesaiste valsts funkciju veikšanai) veicināšanas koncepcijas projekts, tai skaitā koncepcijas projekta 1.variants, paredzot tajā arī Ekonomikas ministrijas attiecīgā departamenta resursu izmantošanu.

Ekonomikas ministrijai uzdots izstrādāt un noteiktā kārtībā iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā: Ministru kabineta 1995.gada 21.novembra noteikumu Nr.360 “Bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības “Latvijas Attīstības aģentūra” statūti” grozījumu projektu, paredzot Latvijas Attīstības aģentūrai vienlaikus ar Privatizācijas aģentūras funkciju pārņemšanu uzsākt koncesiju veicināšanu; tiesību akta projektu par Latvijas Attīstības aģentūras pārņemto valsts īpašuma objektu privatizācijas funkciju finansēšanas kārtību, paredzot finansējumu koncesiju veicināšanai no valsts īpašuma privatizācijā iegūto līdzekļu atskaitījumiem; Ministru kabineta 1997.gada 19.jūlija noteikumu Nr.304 “Ekonomikas ministrijas nolikums” grozījumu projektu, paredzot iekļaut nolikumā jaunu funkciju — valsts un privātās partnerības politikas izstrādi. Finansējums minētās funkcijas nodrošināšanai paredzēts no valsts budžeta.

Ekonomikas ministrijai uzdots attiecīgi precizēt koncepcijas projektu un iesniegt to Valsts kancelejā.

Akceptēts konceptuālais ziņojums “Par maksātnespējīgo uzņēmumu darbinieku iesniegto prasījumu apmierināšanu”.

Ekonomikas ministrijai uzdots sagatavot un iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā noteikumu projektu par maksātnespējīgo valsts uzņēmumu un maksātnespējīgo valsts kontrolēto statūtsabiedrību darbinieku prasījumu apmierināšanas kārtību un par maksātnespējīgo uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) darbinieku prasījumu apmierināšanas kārtību, paredzot darbinieku prasījumu iesniegšanas termiņu līdz 2002.gada 31.decembrim, kā arī pārejas posmu prasījumu izskatīšanai un apmierināšanai.

Ekonomikas ministrijai kopīgi ar Labklājības ministriju uzdots sagatavot un iesniegt Ministru kabinetā finansiāli pamatotus priekšlikumus par grozījumiem normatīvajos aktos attiecībā uz uzņēmumu, par kuriem lēmums uzsākt maksātnespējas procedūru pieņemts līdz 2002.gada 31.decembrim, darbinieku tiesībām saņemt pilnu valsts sociālo apdrošināšanu un šo darbinieku prasījumu apmierināšanas finansēšanas avotiem.

Valsts kancelejas  Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!