• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pirmā ceturkšņa budžeta izpildi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.04.2002., Nr. 60 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61400

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Zviedrijas palīdzības programmu Latvijai

Vēl šajā numurā

19.04.2002., Nr. 60

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pirmā ceturkšņa budžeta izpildi

Valsts kopbudžeta deficīts pirmajā ceturksnī ir tikai 3,18 miljoni latu, liecina Valsts kases oficiālais budžeta izpildes pārskats.

Pirmā ceturkšņa budžeta izpildes rādītāji ir ļoti veiksmīgi un ievērojami labāki, nekā paredzēts stingrajās prasībās valdības sadarbībā ar Starptautisko valūtas fondu (SVF).

Latvijas valdības un SVF vienošanās paredz, ka pirmajā ceturksnī valsts kopbudžeta deficīts nepārsniegs 20 miljonus latu. Tādējādi pirmā ceturkšņa budžeta deficīts ir sešas reizes mazāks, nekā bija prognozēts.

“Man ir patiess prieks redzēt budžeta atskaitē šos datus, turklāt divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, tas apliecina labo un stabilo budžeta situāciju un ļauj ar paļāvību raudzīties uz pusgada un gada budžeta izpildes plāniem. Otrkārt, šie skaitļi apliecina – ekonomiskā attīstība Latvijā turpinās, neraugoties uz pesimistu piesardzību un pasaules ekonomikas stagnāciju.

Esmu iepriecināts arī tādēļ, ka Latvija ir ar uzviju spējusi izpildīt smagās apņemšanās Starptautiskajam valūtas fondam un kārtējo reizi apliecināt sevi kā stabilu un uzticamu sadarbības partneri.

Taču jāatminas, ka pirmajā ceturksnī valsts budžets saņēma vairākus lielus nodokļu maksājumus, maksājumus par kapitāla daļu izmantošanu un aizdevumu atmaksas. Šie maksājumi budžetā ienāk tikai vienu reizi gadā. Tādēļ veiksmīgie pirmā ceturkšņa dati ir jāvērtē plašākā — gada — skatījumā uz budžeta izpildi,” uzsver finansu ministrs Gundars Bērziņš.

Pirmā ceturkšņa kopējie konsolidētā kopbudžeta ieņēmumi ir 436,96 miljoni latu, kas ir par 40 miljoniem latu jeb 10% vairāk nekā pērnā gada pirmajā ceturksnī. Šogad janvāra— marta kopējie izdevumi ir 451,8 miljoni latu, fiskālais deficīts — 3,18 miljoni latu.

Martā valsts konsolidētā kopbudžeta (valsts pamatbudžets + speciālie budžeti + pašvaldību budžeti) neto ieņēmumi bija 152,78 miljoni latu, kas ir par 17 miljoniem latu vairāk nekā pērn. Izdevumi martā bijuši 152,67 miljoni latu, un veidojies fiskālais pārpalikums – 2,9 miljoni latu.

Pirmajos divos gada mēnešos valsts kopbudžetā bija 6,1 miljona latu fiskālais deficīts.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!