• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ASV vēstniecības dāvinājumu Latvijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.04.2002., Nr. 60 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61414

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ministru prezidenta un ES komisāra tikšanos

Vēl šajā numurā

19.04.2002., Nr. 60

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ASV vēstniecības dāvinājumu Latvijai

UGUNS3.JPG (20928 bytes)
Foto: A.F.I.
ASV vēstnieks Braiens Karlsons, Latvijas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieks Aivars Straume un FIB pārstāvis Stīvens Patriks

Rīgā no 15. līdz 19.aprīlim notiek seminārs “Operācijas nozieguma vietā”

No 15. līdz 19. aprīlim Rīgā notiek ASV Aizsardzības departamenta, Federālā izmeklēšanas biroja un ASV vēstniecības Latvijā rīkotais masu iznīcināšanas līdzekļu apkarošanas programmas seminārs “Operācijas nozieguma vietā”. Vakar, 18. aprīlī, notika preses īssaiets, kurā piedalījās ASV vēstnieks Latvijā Braiens Karlsons un Latvijas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieks Aivars Straume.

B. Karlsons uzsvēra, ka ir mainījušies uzbrukumu un pašaizsardzības veidi. To visspilgtāk pierādīja 2001. gada 11. septembra traģēdija. Vēstnieks pastāstīja, ka mācībās galvenokārt tiek runāts par ķīmiskā un radioaktīvā piesārņojuma noteikšanas aparatūras un aizsargierīču lietošanu. Mācības un aprīkojums palielinās Latvijas spējas operatīvi reaģēt uz negadījumiem un katastrofām, kas saistītas ar masu iznīcināšanas ieroču izplatību. Pēc mācībām ASV vēstniecība Latvijas valdībai dāvinās aizsargtērpus, piesārņojuma noteikšanas aparatūru un pierādījumu meklēšanas komplektus 240 000 ASV dolāru vērtībā.

A. Straume pateicās par dāvinājumu un pasniedza vēstniekam piemiņas zīmi, uzsverot, ka pārsvarā tieši ugunsdzēsēji bija tie, kas varonīgi glāba cilvēkus un gāja bojā 11. septembra traģēdijā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!