• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par siera eksporta plašajām iespējām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.04.2002., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61458

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tirgotāju un ražotāju sadraudzību

Vēl šajā numurā

23.04.2002., Nr. 61

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par siera eksporta plašajām iespējām

Latvijas piena pārstrādes uzņēmumi uz Eiropas Savienību varēs eksportēt vairāk siera – 5000 tonnu gadā. To paredz tikko panāktā vienošanās par Latvijas un ES lauksaimniecības preču tirdzniecības liberalizāciju.

Uz ES ar atvieglotiem noteikumiem kvotas ietvaros varēs eksportēt arī 48 000 tonnu graudu, 900 tonnu auzu pārslu, 500 tonnu kartupeļu cietes, 1000 tonnu ābolu sulas un 1000 tonnu ābolu sulas koncentrāta. ES Latvijai piešķīrusi papildu tirdzniecības atvieglojumus arī kartupeļu cietes, graudaugu pārslu, medus, dārzeņu, atsevišķu ogu un citu produktu eksportam, atceļot ievedmuitas tarifu kvotu ietvaros vai neierobežotam daudzumam.

Liberalizācijas sarunu otrais raunds ticis sākts, pamatojoties uz Eiropas līgumu, kas paredz, ka abas puses izskatīs iespējas piešķirt viena otrai turpmākās atlaides lauksaimniecības preču tirdzniecībā. Sarunu mērķis ir spert līdz šim lielāko soli pretī paplašinātam vienotam Eiropas tirgum un sagatavoties darbībai ES tirgū. Salīdzinot ar sarunu pirmo raundu, kur tika panākta vienošanās tikai par atsevišķiem piena un gaļas produktiem, otrais raunds šo sarakstu ievērojami papildina. Turklāt ES garantē, ka iepriekšminēto lauksaimniecības produktu eksportam uz Latviju gan kvotas ietvaros, gan ārpus kvotas no šā gada 1. jūlija netiks piemērotas eksporta subsīdijas.

Sarunu otrajā raundā apstiprināts Latvijas lauksaimniecības produktu saraksts, kuru importam ES tika piemērots procentuālais tarifs, lielāks par 10 procentiem, un šo produktu tirdzniecībā abpusēji tiek atcelti ievedmuitas tarifi. Šajā sarakstā ietilpst augļi, dārzeņi, to konservi, kā arī gaļas konservi, izņemot liellopu gaļas, cūkgaļas un mājputnu gaļas konservus.

 

“NEATKARĪGĀ RĪTA AVĪZE”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!