• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "Microsoft" cildinājumiem Ventspilij. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.04.2002., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61477

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par olīveļļas un degvielas konkurentu

Vēl šajā numurā

23.04.2002., Nr. 61

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par “Microsoft” cildinājumiem Ventspilij

“Microsoft” eksperti konferencē pasaules valstu līderiem, kas notika ASV pilsētā Sietlā, vairākkārt slavējuši Ventspils sadarbības projektu ar “Microsoft” un Eiropas Savienību (ES) informācijas tehnoloģiju jomā. Konferences tēma bija e–valdība.

Šogad projekts e–Ventspils tiek aktīvi īstenots. Pirmie posmi ir darbietilpīgi un ne vienmēr uzreiz redzami iedzīvotājiem. Pašlaik tiek analizēti pašvaldības sniegtie pakalpojumi, notiek to klasifikācija, kas nepieciešama to elektronizācijas kārtības noteikšanai, tiek veidots pilsētas līmeņa tīkla infrastruktūras projekts. Projektā e–Ventspils liela uzmanība pievērsta iedzīvotāju un pašvaldības darbinieku mācību programmu izveidei un īstenošanai, meklējot arī netradicionālus informēšanas un mācību veidus ar vietējās televīzijas, speciāla interneta portāla, neklātienes mācību starpniecību. Elektronisko pakalpojumu saņemšanā tiek iesaistīti arī vecāka gadagājuma cilvēki, tiek plānotas pakāpeniskas jaunākās paaudzes iedzīvotāju mācības, sākot jau no bērnudārziem.

“Īstā e–valdība sākas no pašvaldībām, lai iedzīvotājiem nav jāskraida pa neskaitāmām iestādēm. Ventspils no Austrumeiropas un Viduseiropas reģiona pilsētām šajā jomā tikusi vistālāk,” stāstīja konferences delegāts Saeimas deputāts Valdis Birkavs. Taču vērienīgās konferences dalībnieki no Latvijas – īpašu uzdevumu ministrs valsts reformu lietās Jānis Krūmiņš un Valdis Birkavs – atzina, ka visas Latvijas veikums kopumā novērtēts daudz zemāk. Mūsu valsts atpaliek pat no Rumānijas, Horvātijas un Krievijas.

 

BNS

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!