• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 2002. gada 19. aprīļa lēmums Nr. 117 "Par "Latvijas Centrālā depozitārija akciju iegūšanas noteikumu" apstiprināšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.04.2002., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61520

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas pilsētas valsts amatpersonu deklarācijas

Vēl šajā numurā

24.04.2002., Nr. 62

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Finanšu un kapitāla tirgus komisija

Veids: lēmums

Numurs: 117

Pieņemts: 19.04.2002.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finansu un kapitāla tirgus komisijas padomes lēmums Nr. 117

(prot. Nr.15, 3. p.) Rīgā 2002. gada 19. aprīlī

Par “Latvijas Centrālā depozitārija akciju iegūšanas noteikumu” apstiprināšanu

Pamatojoties uz Finansu un kapitāla tirgus komisijas likuma 6.-8. un 17. pantu un likuma “Par vērtspapīriem” 43. pantu, Finansu un kapitāla tirgus komisijas padome nolemj:

Apstiprināt “Latvijas Centrālā depozitārija akciju iegūšanas noteikumus” (pielikumā).

Finansu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs U. Cērps

 

Latvijas Centrālā depozitārija akciju iegūšanas noteikumi

1. Vispārīgie jautājumi

1.1. “Latvijas Centrālā depozitārija akciju iegūšanas noteikumi” (tālāk tekstā — noteikumi) izstrādāti saskaņā ar Finansu un kapitāla tirgus komisijas likumu un likumu “Par vērtspapīriem”.

1.2. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Finansu un kapitāla tirgus komisija (tālāk tekstā — Komisija) izsniedz atļauju personai iegūt savā īpašumā Latvijas Centrālā depozitārija akcijas tādā daudzumā, kas nodrošina vismaz vienu desmitdaļu, vienu ceturtdaļu, pusi vai trīs ceturtdaļas no visām akcionāru sapulces balsīm.

1.3. Latvijas Republikā izstrādātie un apstiprinātie dokumenti un to kopijas jānoformē saskaņā ar Latvijas Republikas Ministru kabineta apstiprināto dokumentu izstrādāšanas un noformēšanas noteikumu prasībām.

1.4. Ārvalstu fizisko un juridisko personu dokumentiem jābūt legalizētiem, ja vien Latvijas Republikas likumos vai Latvijas Republikas Saeimas apstiprinātajos starptautiskajos līgumos nav noteikta cita kārtība. Dokumentiem svešvalodās jābūt ar notariāli apliecinātu tulkojumu latviešu valodā.

 

2. Akciju iegāde

2.1. Jebkurai personai, kura vēlas iegūt savā īpašumā Latvijas Centrālā depozitārija akcijas tādā daudzumā, kas nodrošina vismaz vienu desmitdaļu, vienu ceturtdaļu, pusi vai trīs ceturtdaļas no visām akcionāru sapulces balsīm, jāiesniedz Komisijai šādi dokumenti:

2.1.1. iesniegums, kurā jānorāda:

2.1.1.1. sev jau piederošo Latvijas Centrālā depozitārija akciju skaits un balsstiesības, ko šīs akcijas nodrošina, kā arī Latvijas Centrālā depozitārija akciju skaits un balsstiesības, ko šīs akcijas nodrošinās pēc to iegūšanas,

2.1.1.2. jebkuras spēkā esošās līgumsaistības ar Latvijas Centrālo depozitāriju;

2.1.2. personu identificējoša dokumenta kopija (fiziskajai personai — pases vai cita personu apliecinoša dokumenta kopija, komercsabiedrībai — reģistrācijas apliecības kopija, citai personai — cita veida identificējoša dokumenta kopija);

2.1.3. dokumenti par personas finansiālo stāvokli, kuri ļauj pārliecināties par brīva kapitāla pietiekamību samaksai par akcijām: Latvijas Republikas juridiskajām personām — VID attiecīgā rajona nodaļas izsniegta izziņa, ka tai nav nodokļu parādu, un pēdējo divu darbības gadu gada pārskatu kopijas ar VID atzīmi par saņemšanu; ārvalstu juridiskajām personām — pēdējo divu darbības gadu auditēti gada pārskati; fiziskajām personām — gada ienākumu deklarācijas kopija ar VID atzīmi par saņemšanu vai personas darba devēja apliecināta paziņojuma par algas nodokli kopija (rezidentiem) vai attiecīgās nodokļu administrācijas iestādes apliecināta nodokļu (ienākumu) deklarācijas kopija (nerezidentiem), citi brīva kapitāla pietiekamību apliecinoši dokumenti;

2.1.4. ziņas par juridiskās personas īpašniekiem: fiziskām personām — vārds, uzvārds, personas kods, ja tāda nav, tad dzimšanas gads un datums, un līdzdalības apjoms (summa un procenti no pamatkapitāla); juridiskajām personām — nosaukums, juridiskā adrese, līdzdalības apjoms (summa un procenti no pamatkapitāla);

2.1.5. ziņas par personas tieši un netieši iegūtu būtisku līdzdalību citās komercsabiedrībās (līdzdalība, kas nodrošina vismaz 10 procentus no pamatkapitāla), norādot to nosaukumu, juridisko adresi, reģistrācijas numuru un vietu, līdzdalības apmēru.

2.2. Ja Latvijas Republikā reģistrēta juridiskā persona, kura vēlas iegūt savā īpašumā Latvijas Centrālā depozitārija akcijas tādā daudzumā, kas nodrošina vismaz vienu desmitdaļu, vienu ceturtdaļu, pusi vai trīs ceturtdaļas no visām akcionāru sapulces balsīm, ir finansu un kapitāla tirgus dalībnieks, tad tai nav jāiesniedz šo noteikumu 2.1.2.–2.1.5. punktā noteiktie dokumenti.

 

3. Iesniegumu izskatīšanas kārtība

3.1. Iesniegumu un tam pievienotos dokumentus šo noteikumu 2.1. punktā noteiktā persona iesniedz Komisijas Juridiskā un licencēšanas departamenta Licencēšanas daļai, un par to tiek sastādīts dokumentu pieņemšanas un nodošanas akts, ko paraksta dokumentu iesniedzējs un minētās daļas darbinieks.

3.2. Iesniegumu un tam pievienotos dokumentus Komisijas Juridiskā un licencēšanas departamenta Licencēšanas daļa nepieņem, ja netiek iesniegti visi nepieciešamie dokumenti vai tie nav sagatavoti atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

3.3. Komisija 10 darba dienu laikā pēc visu nepieciešamo normatīvo aktu prasībām atbilstoši sagatavotu dokumentu saņemšanas var aizliegt iegādāties akcijas.

3.4. Ja Komisija 10 darba dienu laikā pēc šo noteikumu 2.1. punktā noteikto dokumentu saņemšanas neaizliedz personai iegādāties Latvijas Centrālā depozitārija akcijas šo noteikumu 2.1. punktā noteiktajā daudzumā, uzskatāms, ka Komisija ir devusi piekrišanu personai iegādāties Latvijas Centrālā depozitārija akcijas tādā daudzumā, kādu persona ir norādījusi 2.1.1. punktā noteiktajā iesniegumā.

3.5. Lēmumu par atteikumu iegādāties Latvijas Centrālā depozitārija akcijas pieņem Komisijas padome, un to izsniedz trīs darba dienu laikā pēc attiecīgā lēmuma pieņemšanas. Lēmumam jābūt motivētam.

3.6. Ja atteikta atļaujas izsniegšana Latvijas Centrālā depozitārija akciju iegādei šo noteikumu 2.1. punktā noteiktajā apjomā, jaunu iesniegumu atļaujas saņemšanai var iesniegt pēc trūkumu novēršanas, kuru dēļ atļauja tika atteikta.

 

4. Noslēguma jautājumi

4.1. Ieguldītājam, kurš iegūst savā īpašumā Latvijas Centrālā depozitārija akcijas tādā daudzumā, kas nodrošina vismaz vienu desmitdaļu, vienu ceturtdaļu, pusi vai trīs ceturtdaļas no visām akcionāru sapulces balsīm, par to septiņu dienu laikā pēc akciju iegūšanas jāpaziņo Komisijai. Ja šāds ieguldītājs atsavina tādu šo akciju daudzuma daļu, kas samazina viņa balsu skaitu akcionāru sapulcē vismaz par desmit procentiem, par to septiņu dienu laikā no pārdošanas dienas jāpaziņo Komisijai.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!