• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ASV mākslas darbu kolekciju Rīgas vēstniecībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.04.2002., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61528

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Savienības līdzekļu veiksmīgu apgūšanu

Vēl šajā numurā

24.04.2002., Nr. 62

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ASV mākslas darbu kolekciju Rīgas vēstniecībā

Šodien, 23. aprīlī, ASV vēstnieks Latvijā Braiens Karlsons savā rezidencē atklās jauno programmas “Māksla vēstniecībās” mākslas darbu kolekciju. Starp mākslas darbiem, kas izstādīti vēstnieka rezidences reprezentācijas telpās, atrodami Endija Vorhola, Roja Lihtenšteina un citu amerikāņu mākslinieku gleznas. Pavisam rezidencē izstādītas 12 gleznas un trīs dekoratīvas skulptūras.

Lai atzīmētu šīs mākslas kolekcijas atklāšanu, ASV vēstnieks rīkos pieņemšanu Latvijas māksliniekiem.

Programma “Māksla vēstniecībās” ASV Valsts departamentā izveidota 1964.gadā pēc ASV prezidenta Džona Kenedija iniciatīvas. Tās mērķis ir popularizēt Amerikas Savienoto Valstu mākslu pasaulē ar ASV vēstniecību starpniecību. Programma ir bijusi veiksmīga, pateicoties sadarbībai ar muzejiem, institūcijām, mākslas kolekcionāriem, galerijām un māksliniekiem.

Programmas ietvaros ASV vēstnieks izvēlas mākslas darbus, kurus iekļaut kolekcijā, kas izstādīta viņa rezidencē un ko var apskatīt vēstnieka viesi. Katra kolekcija ir Amerikas Savienoto Valstu kultūras un mākslas mantojuma atspoguļojums, kas izveidota, ievērojot tās valsts kultūras un politikas iezīmes, kurā atrodas vēstniecība.

ASV vēstniecības Latvijā informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!