• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par preču pavadzīmju-rēķinu veidlapu izlietojuma pārskatu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.04.2002., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61550

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrijas informācija

Par darījumiem privatizācijas sertifikātu tirgū

Vēl šajā numurā

25.04.2002., Nr. 63

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts ieņēmumu dienests

Veids: rīkojums

Numurs: 640

Pieņemts: 23.04.2002.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts ieņēmumu dienesta rīkojums Nr.640

Rīgā 2002. gada 23. aprīlī

Par preču pavadzīmju–rēķinu veidlapu izlietojuma pārskatu

1. Saskaņā ar Ministru kabineta 1995.gada 5.septembra noteikumu Nr.271 “Noteikumi par kārtību, kādā izgatavojamas un uzskaitāmas preču pavadzīmes–rēķina veidlapas” 13.punktu apstiprinu pārskata par stingrās uzskaites veidlapu “Preču pavadzīme–rēķins”, “Preču pavadzīme–rēķins naftas produktiem (degvielai)” un “Preču pavadzīme–rēķins alkoholam” (turpmāk — pavadzīmes–rēķini) izlietojumu paraugu (pielikumā).

2. Pavadzīmes–rēķina veidlapas juridiskas personas iegādājas Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajās iestādēs vai Valsts ieņēmumu dienesta Lielo nodokļu maksātāju pārvaldē (turpmāk — VID teritoriālās iestādes), kur tās ir reģistrētas kā nodokļu maksātājas, bet fiziskas personas — VID teritoriālajās iestādēs atbilstoši savas dzīvesvietas adresei.

3. Juridiskām personām pavadzīmes–rēķina veidlapas tiek izsniegtas saskaņā ar pamatotu rakstisku pieprasījumu, kurā norādīta plānotā darbība un nepieciešamais veidlapu skaits, un attiecīgā uzņēmuma izsniegtu pilnvaru.

4. Fiziskām personām preču pavadzīmes–rēķina veidlapas tiek izsniegtas saskaņā ar pamatotu rakstisku pieprasījumu, kurā norādīta plānotā darbība un nepieciešamais veidlapu skaits.

5. Par katra veida (“Preču pavadzīme–rēķins”, “Preču pavadzīme–rēķins naftas produktiem (degvielai)” un “Preču pavadzīme–rēķins alkoholam”) pavadzīmes–rēķina veidlapu izlietojumu juridiskās un fiziskās personas sagatavo atsevišķu pārskatu.

6. Juridiskai un fiziskai personai, kura ir iegādājusies pavadzīmes-rēķina veidlapas, līdz ceturksnim sekojošā mēneša 15.datumam attiecīgajai VID teritoriālajai iestādei, kurā veidlapas iegādātas, ir jāiesniedz pārskats par iegādāto veidlapu izlietošanu (turpmāk — pārskats).

7. Pārskatu VID teritoriālajai iestādei var iesniegt arī elektroniski sagatavotā veidā.

8. VID teritoriālās iestādes neizsniedz jaunas pavadzīmes–rēķinu veidlapas, ja juridiskā vai fiziskā persona nav iesniegusi pārskatu par iepriekš saņemto veidlapu izlietošanu.

9. Atzīt par spēku zaudējušu Valsts ieņēmumu dienesta 1995.gada 11.oktobra “Norādījumus par veidlapu “Preču pavadzīme–rēķins” uzskaiti un realizāciju VID nodaļās”.

10. Rīkojumu kopā ar pielikumu publicēt laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektors A.Sončiks

 

 

Pielikums

VIDPAVADZIMES COPY.GIF (92945 bytes)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!