• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijā vizītē ieradies NATO Eiropas spēku virspavēlnieks. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.04.2002., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61567

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mazpulcēnu konkursa uzvarētāja iepazīst Beļģijas laukus

Vēl šajā numurā

25.04.2002., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijā vizītē ieradies NATO Eiropas spēku virspavēlnieks

Ģenerālis Džozefs Ralstons

RALFSTONS.JPG (28034 bytes)Džozefs Ralstons1965. gadā beidzis Maiami universitāti, iegūstot bakalaura grādu ķīmijā. 1976. gadā Centrālajā Mičiganas universitātē ieguvis maģistra grādu personāla vadībā. Tajā pašā gadā beidzis Armijas komandējošā sastāva un ģenerālštāba koledžu Kanzasā. 1984. gadā beidzis ASV Nacionālo militāro koledžu Fortleslijā. 1989.gadā beidzis Hārvarda universitātes Džona F. Kenedija valdības skolu.

No 1965. līdz 1967. gadam studējis pilotāžu Teksasā. Pēc tam mācījies gaisa spēku bāzē Nevadā un papildinājis profesionālās kara lidotāja iemaņas virknē citu ASV militāro gaisa spēku vienību Amerikā un Taizemē. 1995. gada 1. jūlijā ieguvis ģenerāļa pakāpi. Par NATO spēku virspavēlnieku Eiropā iecelts 2000. gada 3. maijā.

Vizītes sarunās

Vakar, 24. aprīlī, mūsu valstī pēc Latvijas aizsardzības ministra uzaicinājuma oficiālā divu dienu vizītē ieradās NATO spēku virspavēlnieks Eiropā ģenerālis Džozefs Ralstons ar kundzi Dedu Ralstonu.

Šodien, 25. aprīlī, ģenerālis tiksies ar Latvijas Valsts prezidenti Vairu Vīķi – Freibergu, kā arī ar Ministru prezidentu Andri Bērziņu, aizsardzības ministru Ģirtu Valdi Kristovski, ārlietu ministru Induli Bērziņu un citām mūsu valsts amatpersonām.

Latvijā Džozefs Ralstons ieradies, lai pārrunātu Latvijas pēdējā pusgada veikumu, gatavojoties dalībai NATO, kā arī informētu par NATO iecerēm līdz organizācijas dalībvalstu vadītāju Prāgas apspriedei. Iepriekšējo reizi Dž.Ralstons Latviju apmeklēja pērn 28. jūnijā. Pavisam nesen, 10. aprīlī, Latvijas aizsardzības ministrs tikās ar ģenerāli Dž.Ralstonu savas vizītes laikā NATO Eiropas apvienoto spēku štābā (SHAPE) Beļģijā, kur Ģirts Valdis Kristovskis apliecināja nepārprotamo apņēmību turpināt mūsu valsts aizsardzības sistēmas attīstību arī pēc Prāgas apspriedes. Toreiz tika pārrunāti arī turpmāk veicamie pasākumi Latvijas militārajā attīstībā.

Šoreiz Ģirts Valdis Kristovskis un Džozefs Ralstons pārrunās no 9. līdz 11. aprīlim Rīgā notikušās Latvijas un ASV militārās darba grupas divpusējās sarunas, kad ASV eksperti augstu novērtēja Latvijas pūles NATO standartiem atbilstošu aizsardzības spēju izveidē un atzīmēja mūsu valsts progresu ceļā uz NATO.

Džozefs Ralstons šodien apmeklēs arī Nacionālo aizsardzības akadēmiju, kur iepazīsies ar mācību sistēmu un sadzīves apstākļiem, kā arī tiksies ar kadetiem. Paredzēts arī, ka pēcpusdienā ģenerālis Dž.Ralstons uzdāvinās Latvijas invalīdu draugu biedrībai “Apeirons” invalīdu krēslus.

Jānis Ūdris, “LV” ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!