• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra viesošanos Bauskā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.04.2002., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61577

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

25.04.2002., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra viesošanos Bauskā

Vakar, 24.aprīlī, ārlietu ministrs Indulis Bērziņš apmeklēja Bausku, kur tikās ar Bauskas pilsētas domes vadību un pašvaldības uzņēmumu vadītājiem. Ministrs pārrunāja pašvaldību vietu un lomu ES un uzsvēra, ka valsts nevar funkcionēt bez spēcīgām pašvaldībām. Ministrs vēlreiz uzsvēra, ka pašvaldībām pavērsies plašas iespējas izmantot ES finanses ar noteikumu, ka pašvaldības būs gatavas saņemt piedāvātos resursus. Ministrs aicināja pašvaldību darbiniekus aktīvi iesaistīties sabiedrības informēšanā un izglītošanā par ES jautājumiem. Diskusijas gaitā pārrunāti atsevišķi ES integrācijas aspekti — Latvijas iespējas piedalīties nākamajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās, ārējās robežas sakārtošana, likumdošanas saskaņošanas gaita ar ES kopējo likumdošanu. Tikšanās dalībnieki atzīmēja, ka ES jau tagad ir veikusi nozīmīgas investīcijas Latvijas infrastruktūras sakārtošanā un Bauska ir tam reāls piemērs.

Uzturoties Bauskā, I.Bērziņš Eiropas Savienības informācijas centrā tikās ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem, rajona bibliotekāriem un pensionāru apvienības pārstāvjiem. Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi par Latvijas līdzdalību Eiropas Konventā, kur jau tagad Latvijai ir piedāvātas līdzvērtīgas iespējas darboties nākotnes Eiropas veidošanā. Ministrs arī skaidroja klātesošajiem potenciālos Latvijas ieguvumus, izmantojot ES izlīdzināšanas politikas principus starp turīgākajām un mazāk turīgajām valstīm un reģioniem Eiropas Savienībā. Ministrs izrādīja interesi par Bauskas bibliotēkas fondu piedāvātajām iespējām lasītājiem un pārrunāja bibliotēku lomu sabiedrības informēšanā par ES.

Bauskas 1.vidusskolā I.Bērziņš uzstājās ar lekciju par Latvijas ārpolitikas aktualitātēm un atbildēja uz klātesošo jautājumiem. Ministrs uzsvēra, ka Latvija atrodas ļoti tuvu savu ārpolitisko prioritāšu īstenošanai, norādot, ka šis ir izšķirošais gads Latvijas ārpolitikā. Ministrs aicināja jauniešus aktīvi iegūt izglītību, lai Latvija nākotnes Eiropā būtu konkurētspējīga. ES kontekstā I.Bērziņš atzīmēja, ka jauniešiem pavērsies lielākas sevis realizācijas iespējas, savukārt vecākajai paaudzei — lielākas garantijas. Pārrunājot attiecību perspektīvas ar Krieviju, ministrs norādīja, ka Latvija vēlas veidot konstruktīvas attiecības ar Krieviju un, iestājoties ES un NATO, tās iegūs jaunu kvalitāti. Vizītes noslēgumā ministrs atzina, ka, īstenojot izvirzītās ārpolitiskās prioritātes, Latvija atrodas vienreizējas iespējas priekšā un Latvijas sabiedrības uzdevums ir izmantot šo vēsturisko brīdi.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!