• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vēlreiz par sporta un atpūtas halles celtniecību Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.04.2002., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61646

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas noteiktie valūtas un zelta kursi šajā nedēļā (22.04.2002. - 28.04.2002.)

Vēl šajā numurā

26.04.2002., Nr. 64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vēlreiz par sporta un atpūtas halles celtniecību Rīgā

Ministru prezidents:

Akciju sabiedrības “Preses nams” darbinieku U.Dreiblata un R.Rozenberga apgalvojumiem, ka “premjera vadītā komiteja jau šā gada 7. janvārī parakstījusi vienošanos ar “IMS Studio 6”” par daudzfunkcionālas sporta un atpūtas halles celtniecību, kā arī par garantiju sniegšanu, kas publicēti 25. aprīļa “Neatkarīgajā Rīta Avīzē”, nav juridiska pamata.

Līgumus, kas saistīti ar 2006. gada Pasaules hokeja čempionāta rīkošanu Rīgā, izskata ar Ministru kabineta lēmumu tam pilnvarotā 2006. gada Pasaules čempionāta ledus hokejā rīcības komiteja. Autoriem būtu vēlams zināt, ka tikai šīs rīcības komitejas priekšsēdētājs vai komitejas pilnvarots loceklis ir tiesīgs parakstīt šādus līgumus. Tā kā ne rīcības komitejas priekšsēdētājs, ne rīcības komitejas pilnvarots loceklis nav parakstījis abu darbinieku apgalvojumos minēto vienošanos, šādi apgalvojumi satur nepatiesu informāciju.

Rīcības komiteja uzdeva “IMS Studio 6” mēneša laikā sagatavot priekšlīguma projektu. Tikai pēc tam, kad rīcības komiteja būs izvērtējusi šo projektu, tā pieņems lēmumu par tā akceptēšanu un parakstīšanas pilnvarām.

Norādu, ka likuma “Par presi un citiem masu saziņas līdzekļiem” 25. panta 1.punkts nosaka, ka žurnālista pienākums ir sniegt patiesu informāciju. Šis likums arī paredz, ka par nepatiesu ziņu izplatīšanu masu saziņas līdzekļos attiecīgais preses darbinieks var tikt saukts pie Latvijas Republikas likumos noteiktās atbildības.

 

Arnis Lapiņš, Ministru prezidenta preses sekretārs

2002.gada 25.aprīlī

Finansu ministrs:

Iepazīstoties ar lielākajos masu medijos šodien publicētajiem materiāliem par pasaules čempionātam paredzētās vērienīgās hokeja halles celtniecības aizkulisēm, finansu ministrs Gundars Bērziņš informē par sekojošo.

Ministrs ir neizpratnē un pārsteigts, ka tik nozīmīga objekta kā hokeja halles it kā 400 miljonu dolāru vērtībā sakarā Ministru prezidenta vadītā rīcības komiteja ir gatavojusies parakstīt vai ir parakstījusi apšaubāmus dokumentus, neinformējot Gundaru Bērziņu ne kā rīcības komitejas locekli, ne kā finansu ministru.

Lai kliedētu pamatotās šaubas par afēras iespējamību, finansu ministrs aicina Ministru prezidentu Andri Bērziņu kā rīcības komitejas vadītāju ziņot ministriem kārtējā valdības sēdē par visu šobrīd oficiāli zināmo, kā arī Ministru prezidenta rīcībā esošo neoficiālo informāciju šī projekta īstenošanas sakarā.

Finansu ministrs vienmēr ir iestājies par atbildīgu rīcību ar valsts finansēm vai finansu saistībām. Ministrs cer, ka halles celtniecības gadījumā vēl ir iespējams nepieļaut prasību rašanos pret Latvijas valsti, kā tas ir noticis sagrieztā zviedru kuģa vai “Lattelekom” mierizlīguma gadījumā.

Hokejs ir Latvijas nacionālais sports, mūsu tautas vienotības veidotājs, un būtu pilnīgi nepieļaujami, ka apzinātu vai neapzinātu administratīvu vai politisku neizdarību dēļ tiktu apdraudēta pasaules čempionāta norise.

Finansu ministrijas preses dienests

2002. gada 25. aprīlī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!