• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "Liepājas metalurga"optimismu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.04.2002., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61650

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par projektu "e-Ventspils"

Vēl šajā numurā

26.04.2002., Nr. 64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par “Liepājas metalurga”optimismu

AS “Liepājas metalurgs” (LM) šogad plāno sasniegt 1 780 904 latu peļņu, un tas būtu krietns izrāviens, salīdzinot ar pērno gadu, kad uzņēmums nopelnīja 429 851 latu.

Tiesa, arī pērnā gada peļņa bija daudzreiz lielāka, nekā uzņēmums bija plānojis, rēķinoties ar ASV antidempinga nodevas ieviešanu – 38 250 latu. Pirms ASV antidempinga pasākumiem – 2000. gadā – uzņēmuma peļņa sasniedza 1,5 miljonus latu. Visi uzņēmuma mēģinājumi vērsties ASV administrācijā, lai panāktu antidempinga nodevas atcelšanu, diemžēl, izrādījās neveiksmīgi.

Uzņēmuma akcionāru pilnsapulce nolēma 5% jeb 21 492 latus no kopējās pērnā gada peļņas novirzīt uzņēmuma rezervēm, bet 95% jeb 408 359 latus – iepriekšējā perioda nesegto zaudējumu apmaksai. Uzņēmuma apgrozījums pērn bijis 68,3 miljoni latu, bet šogad to plānots palielināt līdz 71,3 miljoniem latu. LM prezidents Valerijs Terentjevs šogad plānoto peļņas palielinājumu skaidroja ar to, ka patlaban mainās metālu tirgus un uzņēmuma darbības apstākļi. Viņš pieļāva iespēju, ka uzņēmums nākamajā gadā pilnīgi spēs segt iepriekšējo gadu zaudējumus.

Šogad LM plāno realizēt produkciju arī tādās valstīs, kur līdz šim to nav darījis. Šopavasar produkcijas eksports sākts uz Skandināvijas valstīm, kurās līdz šim uzņēmums nebija saņēmis atbilstošu sertifikātu. Kopumā Eiropā LM šogad plāno realizēt tikpat daudz produkcijas kā pērn. Ar Eiropas metāla ražotāju apvienību uzņēmums ir panācis vienošanos, ka šogad Eiropā tas varēs realizēt vairāk nekā 100 000 tonnu produkcijas.

Līdz gada beigām “Liepājas metalurgs” plāno uzņēmuma modernizācijā ieguldīt 3,8 miljonu latu investīcijas. Turpinās investēt martena ceha, lūžņu sagatavošanas ceha un velmētavas modernizācijā, kā arī metāla izstrādājumu cehā.

Uzņēmums patlaban iepērk metāllūžņus Lietuvā, kā arī vietējā tirgū. Tā darbību ir apgrūtinājis fakts, ka Krievijas Transporta ministrija pērn liedza metāllūžņu importu uz Latviju, pamatojoties uz visai plašo valsts atbalsta programmu Krievijas ostām.

 

“NEATKARĪGĀ RĪTA AVĪZE”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!