• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par krieviem, kurus gaida. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.04.2002., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61693

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par rūpnieciski aktīvo Rīgas reģionu

Vēl šajā numurā

30.04.2002., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par krieviem, kurus gaida

Krievijas pilsoņu biedrība sākusi kampaņu, aģitējot šeit dzīvojošos krievus braukt uz Krieviju. Tātad iniciatīva, kuru izrādījuši tēvzemietis Juris Vidiņš un sociāldemokrāts Jānis Leja, ar savu naudu apmaksājot ceļu aizbrauktgribētājiem, un kurus dedzīgi lamāja krievu avīzēs, tagad iegūst vietējo krievu organizāciju atbalstu.

Latvijā krieviem palīdz izbraukt vairākas organizācijas. Fonds “Rossi” nodarbojas ar tiem, kas vēlas dzīvot Piemaskavas pilsētā Čehovā. Fonds “Moskviči” organizē izbraukšanu uz Maskavu. Sanktpēterburgas virzienu “apkalpo” fonds “Savienība”.

Kaut reģistrēti ap 60 tūkstoši cilvēku, kas gribētu aizbraukt uz Krieviju, kaimiņvalsts federālais imigrācijas dienests nevar nodrošināt visiem gribētājiem darbu un dzīvokļus.

Latvijas krievi manāmi sarosījušies tieši tagad, kad Krievijā jūtami atdzīvojusies ekonomika, krasi samazinājies bezdarbs un militāri rūpnieciskie kompleksi atgūst jaudu. Piemaskavas apgabalā vien ir 58 tūkstoši brīvu darba vietu.

Krievijas pilsoņu biedrības vadība uztur kontaktus ar Piemaskavas pilsētas Kalugas un Pleskavas administrāciju. Biedrības valdes priekšsēdētājs Jurijs Uļjanovs ir pārliecināts, ka pārceļotājus no Latvijas jaunajā dzīvesvietā vajag izmitināt kompakti. Tāpēc ir izstrādāta programma, kas ļaus organizēt grupveida izbraukšanu. Gribētājiem izceļot no Latvijas tiks sniegtas konsultācijas un arī juridiskā palīdzība.

 

“LAUKU AVĪZE”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!