• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar kopdomu par Eiropas un pasaules drošību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.2002., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61752

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mūsu kopīgā nākotne Transatlantiskajā kopienā

Vēl šajā numurā

03.05.2002., Nr. 66

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar kopdomu par Eiropas un pasaules drošību

Varšavā tikās Baltijas valstu, Dānijas, Vācijas un Polijas aizsardzības ministri

POLIJA.JPG (21550 bytes)
Varšavā 30.aprīlī: Latvijas aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis, Igaunijas aizsardzības ministrs Svens Miksers, Polijas prezidents Aleksandrs Kvasņevskis, Lietuvas aizsardzības ministrs Lins Linkevičs, Dānijas aizsardzības ministrs Svens Jensbijs un Vācijas aizsardzības ministrs Valters Kolbovs
Foto: A.F.I.

No 29. līdz 30. aprīlim Varšavā, Polijā, notika Vācijas, Dānijas, Polijas, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas aizsardzības ministru tikšanās. Tās laikā sešu valstu aizsardzības ministri tikās arī ar Polijas prezidentu Aleksandu Kvasņevski un Polijas premjerministru Lešeku Milleru.

Tikšanās laikā ministri pārrunāja Baltijas jūras reģiona valstu sadarbību militārā jomā, Baltijas valstu lomu NATO paplašināšanās kontekstā, kā arī Baltijas valstu pieredzi Rīcības plāna dalībai NATO izpildē. Sarunas laikā apspriestas arī NATO un Krievijas attiecības, programmas “Partnerattiecības mieram” nākotne pēc Prāgas sammita un jautājumi, kas saistīti ar terorisma apkarošanu.

Tiekoties Vācijas, Dānijas, Polijas, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas aizsardzības ministriem, Baltijas valstīm tika oficiāli izteikts priekšlikums izveidot sadarbības misiju Daudznacionālā korpusa štābā. Katru Baltijas valsti pārstāvētu viens virsnieks, misija darbotos programmas “Partnerattiecības mieram” ietvaros, bet, NATO valstu galotņu tikšanās laikā Prāgā saņemot uzaicinājumu dalībai aliansē, šie virsnieki varētu ieņemt štāba virsnieka amatus. Tikšanās laikā arī izskanēja pieņēmums, ka līdzšinējais Ziemeļatlantijas korpuss nākotnē varētu tikt pārdēvēts par Baltijas korpusu. Vācijas, Dānijas un Polijas aizsardzības ministri arī uzsvēra, ka turpmāk vairs nebūs jārunā par formātu “3 + 3”, bet gan par formātu “6.” Dānijas un Vācijas aizsardzības ministri uzsvēra savu atbalstu NATO paplašināšanās procesam.

Latvijas aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis Varšavā saņēma uzaicinājumu vasaras vidū apmeklēt Poliju un tikties ar Polijas aizsardzības ministru Ježiju Šmajdziņski.

Kaiva Liepiņa, aizsardzības ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!