• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas domes 2002. gada 19. marta saistošie noteikumi Nr. 25 "Grozījumi Rīgas domes 31.10.2000. saistošajos noteikumos Nr.98 "Par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā Vecrīgā"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.05.2002., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61811

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.100

Par Sporta ielas, posmā no Skanstes ielas līdz dzelzceļa sliežu ceļiem, sarkano līniju projekta apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

07.05.2002., Nr. 67

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 25

Pieņemts: 19.03.2002.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.25

(prot.Nr.47, 36.§) Rīgā 2002.gada 19.martā

Grozījumi Rīgas domes 31.10.2000. saistošajos noteikumos Nr.98 “Par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā Vecrīgā”

Izdoti saskaņā ar Latvijas Republikas

likuma “Par pašvaldībām” 43.pantu,

Latvijas Republikas Ministru kabineta

20.08.1996. noteikumiem Nr.336

“Noteikumi par īpaša režīma zonu

Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā”

Izdarīt Rīgas domes 31.10.2000. saistošajos noteikumos Nr.98 “Par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā Vecrīgā” šādus grozījumus:

1. Aizstāt noteikumu 1.8.punktā vārdus “dežurējošo policijas darbinieku” ar vārdiem “dežurējošo darbinieku (operatoru)”.

2. Izteikt 2.1.punktu šādā redakcijā:

“2.1. Saistošie noteikumi paredz kārtību, kādā personas var iebraukt transportlīdzekļus īpaša režīma zonā Vecrīgā. Saistošo noteikumu mērķis ir sakārtot un ierobežot transporta satiksmi, transportlīdzekļu atrašanos Vecrīgā, kā arī veicināt Vecrīgas kā kultūras un vēstures pieminekļa saglabāšanu, sekmēt sabiedrisko drošību un novērst likumpārkāpumus.”

3. Aizstāt noteikumu 2.17.punktā vārdus “dežurējošā policijas posteņa” ar vārdiem “dežurējošā darbinieka (operatora) posteņa”.

4. Izteikt noteikumu 4.sadaļu “Sevišķie noteikumi” šādā redakcijā:

“4.1. Dežurējošais darbinieks (operators) ir tiesīgs izmantot savu dienesta viedkarti kontrolpunkta barjeras atvēršanai:

4.1.1. operatīvā (avārijas) transporta iebraukšanai Vecrīgā un izbraukšanai no tās, ja vadītājam nav abonementa viedkartes iebraukšanai Vecrīgā;

4.1.2. administratīvo pārkāpumu gadījumos, ja pārkāpēja transportlīdzeklis kavē satiksmi caur kontrolpunktu;

4.1.3. elektroniskās kontroles sistēmas bojājuma gadījumā vai citās ārkārtas (izņēmuma) situācijās.

4.2. Barjeras atvēršana ar dienesta viedkarti tiek fiksēta elektroniskās kontroles sistēmas atmiņā. Terminālā tiek izdrukāta attiecīga kvīts, kurā ir norādīts barjeras atvēršanas datums, laiks, dienesta viedkartes lietotāja identifikācijas dati.

Dežurējošajam darbiniekam (operatoram) kvīts jāpievieno pārskatam par barjeras atvēršanas gadījumiem.

4.3. Dežurējošā darbinieka (operatora) pienākums ir atzīmēt pārskatā par barjeras atvēršanu ar dienesta viedkarti Vecrīgā iebraucošā transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numuru, vadītāja vārdu, uzvārdu, dienesta vai autovadītāja apliecības numuru, iebraukšanas un izbraukšanas laiku, pamatojumu, kāpēc tika atvērta barjera.

4.4. Ja tiek pazaudētas, nozagtas u.tml. personalizētās viedkartes, īpašniekiem par to jāinformē Rīgas domes Satiksmes departaments (tālrunis 7012704; informācija par izziņu tālruņa maiņu tiks publicēta laikrakstos “Rīgas Balss” un “Latvijas Vēstnesis”). Pēc paziņojuma saņemšanas viedkartes tiek bloķētas 24 stundu laikā.

4.5. Abonementa viedkarte tiek bloķēta visos gadījumos pēc dežurējošā darbinieka (operatora) paziņojuma, ja atbilstoši šo noteikumu 4.1.2.apakšpunktam barjera tiek atvērta transportlīdzeklim, par kura atrašanos Vecrīgā virs atļaujā norādītā (viedkartē ieprogrammētā) laika nav samaksāts. Viedkarte tiek atbloķēta pēc pašvaldības nodevas samaksas.

4.6. Noziedzīgu nodarījumu, administratīvo pārkāpumu, kā arī citu ārkārtas situāciju gadījumos dežurējošais darbinieks (operators) nekavējoties par to informē valsts vai pašvaldības policiju.”

 

 

Pārejas noteikumi

Rīgas domes 19.03.2002. saistošie noteikumi Nr.25 “Grozījumi Rīgas domes 31.10.2000. saistošajos noteikumos Nr.98 “Par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā Vecrīgā”” publicējami laikrakstos “Rīgas Balss” un “Latvijas Vēstnesis”, tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Rīgas domes priekšsēdētājs G.Bojārs

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!