• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts fondēto pensiju dalībnieku kontu uzturēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.05.2002., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61849

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.24

Grozījumi Rīgas domes 27.04.1999. saistošajos noteikumos Nr.25 "Par tirdzniecību publiskās vietās Rīgā"

Vēl šajā numurā

07.05.2002., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts fondēto pensiju dalībnieku kontu uzturēšanu

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) ir noslēgusi līgumu ar Latvijas Centrālo depozitāriju (LCD) par valsts fondēto pensiju shēmas (pensiju 2.līmeņa) dalībnieku kontu operēšanu no 2003.gada līdz 2006.gadam.

Saskaņā ar līgumu LCD, balstoties uz VSAA sniegto informāciju, veiks valsts fondēto pensiju shēmas dalībnieku kontu uzturēšanu, nodrošinās fondēto pensiju shēmā veikto iemaksu nodošanu pārvaldīšanā un līdzekļu pārvaldītāju un ieguldījumu plānu maiņu. Klientu individuālu apkalpošanu — konsultāciju sniegšanu un iesniegumu pieņemšanu, kā arī pensiju iemaksu 2.līmenim nodalīšanu no kopējām personas sociālās apdrošināšanas iemaksām — arī turpmāk veiks VSAA.

LCD piedāvājums tika atzīts par piemērotāko iepirkumā, ko veica VSAA. Kā galvenā priekšrocība tika novērtēta pretendenta spēja pielāgot tā rīcībā esošās informācijas tehnoloģiju sistēmas, lai no 2003.gada 1.janvāra, kad fondēto pensiju shēmas dalībniekiem būs tiesības izvēlēties līdzekļu pārvaldītāju un ieguldījumu plānu, varētu sniegt shēmas dalībnieku individuālo kontu operēšanas pakalpojumus VSAA.

“LCD pamatdarbība – vērtspapīru glabāšana un norēķini — ir uzticības bizness. Valsts fondēto pensiju shēmas dalībnieku kontu uzturēšanu depozitārijā uztveru kā apliecinājumu LCD uzticamībai un spējai operēt valstiski svarīgu sistēmu,“ ar VSAA sākto sadarbību komentē LCD valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Rikšis.

Pašreiz valsts fondēto pensiju shēmā ir reģistrēti 282 320 dalībnieki, tai skaitā 254 875 dalībnieki, kuri dzimuši pēc 1971.gada 1.jūlija, kuru dalība shēmā ir obligāta, kā arī 27 445 dalībnieki, kuri dzimuši no 1951.gada 2.jūlija līdz 1971.gada 1.jūlijam un dalību shēmā sākuši brīvprātīgi, iesniedzot iesniegumu VSAA filiālēs.

Līdz 2002.gada 1.maijam Valsts kases ieguldījumu plānā bija ieskaitītas iemaksas valsts fondēto pensiju shēmā 5 826 852 lati, kopējais līdzekļu apjoms Valsts kases ieguldījumu plānā bija Ls 5 966 687.

Paredzams, ka periodā līdz 2005.gada beigām shēmas dalībnieku skaits pieaugs līdz 400 tūkstošiem, tas nozīmē, ka LCD būs jānodrošina vidēji 367 tūkstošu kontu uzturēšana gadā. Kopējās pakalpojuma izmaksas trīs gadu laikā varētu sasniegt 486 tūkstošus latu.

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras Sabiedrisko attiecību daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!