• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vakar, 6. maijā, Ministru kabineta Komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.05.2002., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61855

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Valsts prezidente:
Apsveikumā Francijas prezidentam Žakam Širakam

Vēl šajā numurā

07.05.2002., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vakar, 6. maijā, Ministru kabineta Komitejā

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojekts “Par Starptautisko konvenciju pret ķīlnieku sagrābšanu”.

Ar pievienošanos konvencijai Latvija apņemas veikt visus nepieciešamos pasākumus, lai darbības, kuras aprakstītas šajā konvencijā un saistītas ar ķīlnieku sagrābšanu, tiktu atzītas par noziedzīgiem nodarījumiem.

Konvencijā ir paredzēti priekšnosacījumi dalībvalsts jurisdikcijas nodibināšanai, kā arī savstarpējai sadarbībai jurisdikcijas pārklāšanās gadījumā.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projekts “Bīstamo iekārtu avāriju izmeklēšanas kārtība”, kuri noteiks bīstamo iekārtu, uz kurām ir attiecināmas likuma “Par bīstamo iekārtu tehnisko uzraudzību” prasības, avāriju izmeklēšanas kārtību.

Bīstamās iekārtas avārija ir notikums, kas saistīts ar pēkšņu un pilnīgu vai daļēju iekārtas destruktīvu bojājumu uzstādīšanas, lietošanas un uzturēšanas laikā, kas nekavējoties vai pēc kāda laika rada draudus vai kaitējumu cilvēka dzīvībai, veselībai, īpašumam vai videi.

Avāriju izmeklēšanas mērķis ir noskaidrot to cēloņus, izstrādāt nepieciešamos pasākumus līdzīgu gadījumu novēršanai un bīstamo iekārtu drošības līmeņa paaugstināšanai, kā arī noskaidrot personas, kuras pieļāvušas bīstamo iekārtu tehniskās uzraudzības vai darba aizsardzības normatīvo aktu pārkāpumus, kuru rezultātā ir notikusi avārija.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projekts “Noteikumi par maģistrālo cauruļvadu projektēšanu, būvniecību un atbilstības novērtēšanu”, kuri noteiks prasības, kas jāievēro šajos noteikumos minēto cauruļvadu, kas paredzēti gāzes, šķidruma vai tvaika tīrā fāzē, kā arī to maisījumu pārvadei un transportēšanai no vai uz būvēm un mehānismiem, projektēšanā, būvdarbu veikšanā un atbilstības novērtēšanā, lai neradītu draudus cilvēku dzīvībai, veselībai, īpašumam vai videi.

Noteikumi attiecas uz cauruļvadiem no metāla vai stiklšķiedras epoksīda materiāla, kas atbilstoši normatīvajiem aktiem par spiedieniekārtām un to kompleksiem pēc saviem tehniskajiem parametriem (diametrs, spiediens, temperatūra, transportējamā viela) klasificējami kā III kategorijas cauruļvadi, izņemot: cauruļvadus, kas atrodas viena uzņēmuma teritorijā un paredzēti vielu transportēšanai starp iekārtām vai kompleksiem, kas atrodas šī uzņēmuma teritorijā; cauruļvadus, kuros tiek transportēta dabasgāze ar maksimāli pieļaujamo spiedienu PS, mazāku par 16 bāriem.

Maģistrālie cauruļvadi tiek uzskatīti par atbilstošiem šajos noteikumos noteiktajām būtiskajām prasībām, ja tie projektēti un būvēti saskaņā ar prasībām, kas noteiktas piemērojamajos standartos, un šo prasību izpilde ir apliecināta ar atbilstības apliecināšanas procedūrām.

Noteikts, ka labklājības ministrs ir atbildīgs par priekšlikumu iesniegšanu Ministru kabinetā par kompetentu atbilstības novērtēšanas institūciju pilnvarošanu, kuras atbilstoši šo noteikumu prasībām novērtē maģistrālā cauruļvada atbilstību.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projekts “Noteikumi par kārtību, kādā Valsts ieņēmumu dienests piešķir muitas maksājumos ietilpstošo nodokļu samaksas termiņa atlikšanu, un kārtību, kādā šīs nodokļu summas tiek apkopotas”.

Noteikumu projekts nosaka kārtību, kādā Valsts ieņēmumu dienests piešķir muitas maksājumos ietilpstošo nodokļu samaksas termiņa atlikšanu uz laiku līdz 30 dienām, un kārtību, kādā šīs nodokļu summas tiek apkopotas par kalendāro nedēļu vai kalendāro mēnesi. Minētās normas atvieglos uzņēmēju norēķinu kārtību par importētajām precēm, jo muitas maksājumu samaksas termiņš var tikt atlikts uz laiku līdz 30 dienām, kā arī maksājamās nodokļu summas var tikt apkopotas attiecīgi par kalendāro nedēļu vai kalendāro mēnesi.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojekts “Grozījumi likumā “Par valsts noslēpumu””.

Normatīvā akta projekts nodrošina “ierobežotas lietošanas” informācijas statusa ieviešanu. Tiek paredzēts, ka klasifikācijas pakāpe “ierobežotas lietošanas” var tikt piešķirta informācijai, kura tiek radīta vai saņemta Latvijas noslēgto starptautisko līgumu ietvaros. Tā netiks attiecināta uz Latvijas iekšējā apritē esošo klasificēto informāciju. Tāpat darba grupa ir iestrādājusi normu, ka Satversmes aizsardzības birojs ir nacionālā drošības institūcija klasificētās informācijas apmaiņā ar starptautiskajām organizācijām, kā arī definējusi tās pienākumus.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!