• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijai un Čehijai ir kopīgs mērķis: iestāšanās Eiropas Savienībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.05.2002., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61863

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Šodien Latvija ir uz Eiropas Savienības un NATO sliekšņa"

Vēl šajā numurā

07.05.2002., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijai un Čehijai ir kopīgs mērķis: iestāšanās Eiropas Savienībā

CEHIJA2.JPG (36109 bytes)
Foto: Juris Krūmiņš
Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga un Čehijas Republikas premjerministrs Milošs Zemans

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga savas vizītes laikā Čehijā, 3.maijā, Prāgā tikās ar Čehijas premjerministru Milošu Zemanu.

Sarunā V.Vīķe-Freiberga un M.Zemans apspriedās par aktīvo abu valstu politisko, ekonomisko dialogu, ciešo sadarbību izglītībā un aizsardzībā, tajā skaitā virsnieku apmācībā.

V.Vīķe-Freiberga un M.Zemans apmainījās viedokļiem par ES aktualitātēm, Latvijas un Čehijas kopējā mērķa — ES — sasniegšanas gaitu, panākot sarunā vienošanos izvērst plašākas konsultācijas par abu kandidātvalstu pieredzi iestāšanās sarunās. Amatpersonas pauda pārliecību, ka ciešāka sadarbība starp nozaru ministrijām veicinātu sarunu risinātāju izpratni jautājumos, kas skar kandidātvalstu intereses. M.Zemans iepazīstināja V.Vīķi-Freibergu ar Čehijas lauksaimniecības perspektīvām, aizstāvot taisnīguma principu vienādu noteikumu izvirzīšanā lauksaimniecībā ES dalībvalstīm un kandidātiem. Uzsvērta arī atklātā Eiropas konventa nozīmība būtisku jaunās Eiropas jautājumu risināšanā.

M.Zemans informēja par valsts gatavošanos Prāgas NATO galotņu sanāksmei šā gada novembrī, uz kuru plānots uzaicināt NATO dalībvalstu, kandidātvalstu un partnervalstu vadītājus. Čehijas premjerministrs pauda pilnīgu savas valsts atbalstu Baltijas zemju uzņemšanai NATO. V.Vīķe-Freiberga nodeva M.Zemanam ielūgumu uz NATO kandidātvalstu premjerministru pēdējo tikšanos pirms Prāgas sanāksmes 5. un 6.jūlijā Rīgā. Pārrunājot NATO un Krievijas dialogu, M.Zemans atzinīgi novērtēja Krievijas vēlmi sadarboties ar NATO. Apspriesta arī gaidāmā NATO dalībvalstu ārlietu ministru tikšanās Reikjavīkā, kā arī NATO un Krievijas augstāko amatpersonu tikšanās Romā.

Abas puses apspriedās arī par citām Viduseiropas un Baltijas jūras reģiona aktualitātēm.

 

Valsts prezidenta preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!