• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Krievijas paziņojumu Latvijas Satversmes grozījumu sakarā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.05.2002., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61897

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

08.05.2002., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Krievijas paziņojumu Latvijas Satversmes grozījumu sakarā

Pirmdien, 6.maijā, Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālais pārstāvis izplatīja paziņojumu, kurā kritizēti Latvijas Republikas Saeimas veiktie grozījumi Satversmē.

Šajā sakarā Latvijas Republikas Ārlietu ministrija ar nožēlu vēlreiz konstatē, ka Krievijas paustā pozīcija radikāli atšķiras no EP, EDSO un citu starptautisko organizāciju viedokļa. Minētās organizācijas Latvijas situāciju cilvēktiesību jomā ir atzinušas kā atbilstošu starptautiskajiem standartiem, kā arī augstu novērtējušas Latvijas mazākumtautību politiku.

Ārlietu ministrija uzskata, ka, tāpat kā jebkuras citas demokrātiskas un civilizētas valsts konstitūcijas izmaiņas, arī izmaiņas Latvijas Republikas Satversmē ir vienīgi šīs valsts pilsoņu, respektīvi, likumdevēju, kompetencē. Tādēļ Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāvja šā gada 6.maijā paustie komentārveida verbālie uzbrukumi izmaiņām Latvijas Satversmē ir vērtējami kā nepamatoti, vēl vairāk — tie pakāpeniski tuvojas tai robežai, kas parasti tiek apzīmēta kā iejaukšanās citas valsts iekšējās lietās.

Ārlietu ministrija ar visdziļāko neizpratni uztver un uztvers jebkuru pazīmi vai gadījumu, kad no ārpuses varētu tikt mēģināts ietekmēt demokrātiskas valsts, sevišķi kaimiņvalsts, konstitucionālos pamatus. Tas nozīmētu atklātu stabilizējušos starptautisko tiesību normu revīzijas mēģinājumu.

Ārlietu ministrijai nav arī izprotams, ka šādi ‘’uzbrukumi’’ nāk no valsts, kurai pašai ir ļoti lielas problēmas ar EPPA monitoringa slēgšanu cilvēktiesību jautājumos, kā to apliecināja arī EPPA aprīļa sesija. Cilvēktiesību un nacionālo minoritāšu politika ir pārāk svarīga un atbildīga sfēra jebkurai demokrātiskai valstij, lai to izmantotu apšaubāmu mērķu sasniegšanai.

 

Ārlietu ministrijas preses centrs

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!