• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kad zinātnieki iezīmē sadarbības lokus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.05.2002., Nr. 69 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61955

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Joprojām atklāts jautājums par sociālo nodokli

Vēl šajā numurā

09.05.2002., Nr. 69

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kad zinātnieki iezīmē sadarbības lokus

Par jaunu posmu Latvijas un ārzemju zinātnisko institūciju sadarbībā
LAMZA799.JPG (14587 bytes)
Sadarbības līgumu paraksta: Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Jānis Stradiņš, Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas prezidente Baiba Rivža un Latviešu akadēmisko mācībspēku un zinātnieku apvienības prezidents Jānis Priedkalns
Foto: Alma Edžiņa

Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents prof.Jānis Stradiņš, Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas prezidente prof.Baiba Rivža un Latviešu akadēmisko mācībspēku un zinātnieku apvienības prezidents prof.Jānis Priedkalns 7. maijā parakstīja sadarbības līgumu, kas ievada jaunu posmu Latvijas un ārzemju zinātnisko institūciju sadarbībā.

Sadarbības partneri apņemas veicināt ārzemju latviešu un cittautu zinātnieku Latvijas pētniecībai veltītu darbu apzināšanu un apkopošanu. To oriģinālus paredzēts koncentrēt Latvijas Akadēmiskajā bibliotēkā, bet kopijas — pazīstamās ārzemju krātuvēs. Ārzemju zinātniskie arhīvi pēc iespējas tiks apvienoti ar attiecīgajiem Latvijas arhīviem.

Turpinot Pasaules brīvo latviešu apvienības iesākto mutvārdu vēstures dokumentēšanu, līgums paredz atbalstīt ārzemju latviešu akadēmisko mācībspēku un zinātnieku biogrāfiju un mutvārdu liecību apkopošanu. Tiks veicināta ārzemju latviešu zinātnieku privāto zinātnisko arhīvu un bibliotēku saglabāšana un, ja īpašnieki to vēlas, - pārvešana uz Latviju. Sadarbības partneri apņemas apzināt un atbalstīt Latvijas doktorantu studiju un zinātniskā darba iespējas ārzemju universitātēs, paredzot noteikumu, ka jaunie zinātnieki apņemas atgriezties akadēmiskajā darbā Latvijā. Paredzēts sevišķi veicināt Krievijas latviešu akadēmisko mācībspēku un zinātnieku apzināšanu un viņu zinātnisko arhīvu iekļaušanu Latvijas krātuvēs, kā arī viņu disciplīnām atbilstošu darba vietu apzināšanu Latvijā.

Pēc iespējas tiks atbalstīta un veicināta starptautisku zinātnisku konferenču rīkošana Latvijā, starptautisku zinātnisku žurnālu abonementu un mācību materiālu dāvinājumi Latvijas augstskolām un ārzemju latviešu akadēmisko mācībspēku un zinātnieku darbība Latvijā, tāda kā atsevišķu priekšmetu docēšana, speciālistu kursu vadīšana u.tml.

Tiek paredzēta Latvijas Zinātņu akadēmijas, Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātnes akadēmijas un Latviešu akadēmisko mācībspēku un zinātnieku apvienības kopējas balvas, godalgas vai stipendijas iedibināšana.

 

“LV” informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!