• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Aļaskas un Jukonas apceļotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.05.2002., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62005

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropu, pret Eiropu un Eiropā

Vēl šajā numurā

10.05.2002., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Aļaskas un Jukonas apceļotājiem

Pieci latvieši maija vidū dosies ceļā uz Ziemeļameriku, lai veiktu divus mēnešus ilgu un 1500 kilometrus garu ceļojumu pa Jukonas upi. Ekspedīciju organizē sabiedriskā organizācija “Zelta ilknis” sadarbībā ar Vides filmu studiju.

Ekspedīcijas dalībnieki — bijušais motokrosists, tagad profesionāls mednieks Jānis Kļaviņš, ceļotājs Raimonds Dombrovskis, fotogrāfs Gatis Birkavs, kā arī Vides filmu studijas pētnieks ihtiologs Māris Olte un operators Sandris Jaunsproģis iecerējuši kanoe laivās veikt 1500 kilometrus garu ceļojumu pa Jukonas upi no tās augšteces Kanādas Kordiljeru Piekrastes kalnos līdz ietekai Beringa jūrā Nortona līcī. Upe vijas cauri leģendārajiem Aļaskas un Jukonas apvidiem, kas slaveni ar neskarto dabu, teiksmainajiem nostāstiem par Klondaikas zelta meklētājiem un kolorītajām seno indiāņu un eskimosu tautu kultūrām, dzīves veidu un tradīcijām.

Ekspedīcijā piedzīvoto atspoguļos vairākās televīzijas raidījumiem filmētās filmu sērijās un regulārās tiešraidēs Latvijas Radio no Jukonas krastiem, izmantojot satelīttelefonu.

 

BNS

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!