• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Miera korpusa veikumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.05.2002., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62008

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par plāniem atjaunot Rīgas parkus

Vēl šajā numurā

10.05.2002., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Miera korpusa veikumu

ASV Miera korpuss 2002. gada 30. septembrī beigs savu atbalsta programmu Latvijā. Īstenojot atbalstprogrammu, desmit gados 198 brīvprātīgie pavisam 67 Latvijas vietās mācīja angļu valodu un darbojās kā konsultanti reģionālajos uzņēmējdarbības centros. Šobrīd 25% Latvijas iedzīvotāju var sazināties angliski. Šis rādītājs Latviju dara līdzīgu kaimiņvalstīm, kas dzīvo ap Baltijas jūru, piemēram, Zviedrijai un Dānijai. Tas dara Latviju eiropeiskāku.

Miera korpuss nav militāra organizācija, par ko vedina domāt organizācijas nosaukums. To 1961. gadā dibināja toreizējais ASV prezidents Džons Kenedijs, lai kvalificēti amerikāņu speciālisti brīvprātīgi varētu palīdzēt citām tautām to meklējumos pēc pašapliecināšanās.

Pirms desmit gadiem Latvijā pastāvēja bažas, ka iedzīvotājiem, īpaši attālās vietās no galvaspilsētas, būs grūti apgūt angļu valodu. Tādēļ Miera korpusa brīvprātīgie ar savām zināšanām varēja būt noderīgi gan valodas mācīšanā, gan mazo uzņēmumu vadības prasmes veicināšanā. 1992. gada jūlijā, uzsākot darbu Latvijā, Miera korpusa mērķis bija apmācīt 15 000 skolēnu. Līdz šim gadam brīvprātīgie darbinieki angļu valodu pasnieguši gandrīz 22 000 skolēnu, tādējādi Miera korpuss savu uzdevumu valodas mācīšanā ir izpildījis.

 

“NEATKARĪGĀ RĪTA AVĪZE”

Sekojot citiem: “LV” informācijas redaktors Gints Moors

Par pārņemto publikāciju faktoloģiju atbild informācijas avoti

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!