• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Regulatora un Konkurences padomes sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.05.2002., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62015

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas noteiktie valūtas un zelta kursi šajā nedēļā (6.05.2002. - 12.05.2002.)

Vēl šajā numurā

10.05.2002., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Regulatora un Konkurences padomes sadarbību

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (Regulatora) priekšsēdētāja Inna Šteinbuka un Konkurences padomes (KP) priekšsēdētājs Pēteris Vilks 7.maijā parakstījuši Nodomu protokolu par Konkurences padomes un Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas sadarbību.

“Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas darbības stratēģijā un pamatprincipos” noteikts, ka “viens no galvenajiem Regulatora uzdevumiem izvirzīto mērķu sasniegšanai ir pašlaik ierobežotās konkurences attīstība atbilstoši valdības akceptētajām ilgtermiņa sektorpolitikām. Konkurence stimulēs pakalpojumu sniedzējus darboties ar maksimālu efektivitāti un nodrošinās patērētājiem izvēli, zemākas cenas un augstāku pakalpojumu kvalitāti. Regulators tieši iejauksies pakalpojumu sniegšanas procesā tikai un vienīgi tur, kur konkurence ir ierobežota. Regulators veidos pastāvīgu sadarbību ar Konkurences padomi”.

Ņemot vērā, ka abu institūciju — KP un Regulatora — mērķi ir konkurences īstenošana brīva tirgus apstākļos un konkurences veicināšana, lai nodrošinātu iespēju saņemt nepārtrauktus, drošus un kvalitatīvus sabiedriskos pakalpojumus, Regulators un KP vienojušies par to, ka KP informēs Regulatoru par lēmumiem, kas pieņemti attiecībā uz sabiedrisko pakalpojumu sniedzējiem, kā arī nodrošinās pieeju agrāk izskatītām lietām.

Savukārt Regulators, ievērojot likumā “Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem” noteiktos informācijas sniegšanas ierobežojumus, pēc KP lūguma nodos Regulatora rīcībā esošo informāciju, kura var tikt izmantota KP ierosināto lietu izskatīšanā un lēmumu pieņemšanā. Lai atvieglotu informācijas plūsmu starp abām institūcijām, Regulators un KP izstrādās vienkāršotas procedūras lietu piekritības saskaņošanai starp Komisiju un Konkurences padomi.

Regulators un KP arī apņēmušies apmainīties viedokļiem, lemjot par atsevišķu nozaru un pakalpojumu deregulēšanu.

Regulators un KP pēc otras puses lūguma savu iespēju robežās turpmāk arī sniegs ekspertu konsultācijas vai slēdzienus par konkurences aizsardzības un sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas jautājumiem likumdošanas iniciatīvu vai konkrēto izskatāmo lietu ietvaros.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!