• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: Sveicot Igaunijas prezidentu jubilejā Tiekoties ar Japānas fonda prezidentu Latvijas Jaunatnes olimpisko spēļu atklāšanā Ventspilī 2002.gada 11.maijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.05.2002., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62079

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Amatu maiņa ir normāls darbs, un tas notiek jebkurā pašvaldībā"

Vēl šajā numurā

14.05.2002., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

Sveicot Igaunijas prezidentu jubilejā

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga 10. maijā nosūtījusi dzimšanas dienas apsveikumu Igaunijas Republikas prezidentam Arnoldam Rītelam. “Novēlu Jums stingru veselību, panākumus un laimi Jūsu ģimenei. Lai netrūktu spēka un drosmes vadīt Igauniju šajā mūsu valstīm tik izšķirošajā laikā,” rakstīts apsveikumā.

Tiekoties ar Japānas fonda prezidentu

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar, 13. maijā, Rīgas pilī tikās ar Japānas fonda “Nippon” prezidentu Dzohei Sasakavu. Latvijas Universitātes (LU) rīkotajā svinīgajā pasākumā ar “Nippon” fondu tiek noslēgta palīdzības programma, kas dos iespēju izcilākajiem LU humanitāro un sociālo zinātņu studentiem saņemt finansiālu atbalstu ārzemju studijām.

Valsts prezidente pateicās fonda “Nippon” prezidentam par sniegto atbalstu Latvijai. “Humanitārās un sociālās zinātnes šodien prasa augstākajā izglītībā Latvijā prioritāru uzmanību, tā kā to attīstība padomju režīma laikā tika ideoloģiski ierobežota,” sacīja V.Vīķe–Freiberga. Viņa piebilda, ka katra šāda stipendija ir ieguldījums Latvijas cilvēkos un līdz ar to valsts kopējā labklājībā un ilgtermiņa attīstībā. Viņa augstu novērtēja arī to, ka ar šādām programmām Latvijā arvien vairāk ieplūst pasaules idejas. Dz.Sasakava atzīmēja, ka līdz ar šo programmu LU ir iekļauta tajā plašajā universitāšu tīklā, ko saista “Nippon” darbība pasaulē.

Valsts prezidenta preses dienests

 

Latvijas Jaunatnes olimpisko spēļu atklāšanā Ventspilī 2002.gada 11.maijā

Augsti godātais Ventspils domes priekšsēdētāja kungs, godātais Latvijas Olimpiskās komitejas prezidenta kungs, dārgie olimpieši, sportisti, jaunieši, viesi!

Es sveicu jūs šajā skaistajā novakarē jaunajā, skaistajā stadionā un novēlu, lai visi, kas šovakar šeit piedalās, vēl ilgi atceras šo vakaru kā tādu reizi, kad viņi iesāka savas sportiskās gaitas. Man ir sevišķs prieks par to, ka mums ir tik daudz jauniešu no visām Latvijas malām, kas sacentīsies četrās pilsētās, bet īpaši šovakar vēlos sveikt tos no jums, kas esat šeit, Ventspilī.

Jums būs izdevība šajā mūžā izvēlēties, kam jūs veltāt savas pūles, kam jūs veltāt savu laiku. Es aicinātu jūs atlicināt savā dzīvē laiku arī sporta nodarbībām, un neaizmirst, ka veselā miesā mājo vesels gars. Jums vēlāk tiks uzlikti smagi pienākumi un atbildība, jums būs darbs un mācības, un tas viss kādreiz cilvēkam liek aizmirst, ka viņš dzīvo savā miesā, savā augumā, par ko arī ir jārūpējas, kas arī ir jākopj. Taču tā nav tāda kopšana, kas būtu nepatīkama un smaga, jo ar sportu iespējams to izdarīt it patīkami. Sportojot ir iespējams gūt gandarījumu, redzot to, ko tavs augums ir spējīgs paveikt, ir gandarījums par to, ka tu vari piedalīties, aiziet uz sacensībām, satikties ar citiem un, protams, ja laimējas, gūt prieku par uzvaru. Bet vislielākais prieks vienmēr tomēr būs pati piedalīšanās.

Es novēlu visiem uzņemt sevī olimpisko garu un turpināt savā dzīvē arī citur dzīvot pēc tā paša principa: lai ko jūs darītu, dariet to pēc savas labākās sirdsapziņas un spējām, sacentieties ar citiem, centieties pēc uzvarām, bet vienmēr tikai godīgi un nedarot citiem pāri. Es pasludinu Latvijas Jaunatnes olimpiskās spēles par atklātām!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!