• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas drošības un aizsardzības politiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.05.2002., Nr. 72 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62119

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

15.05.2002., Nr. 72

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas drošības un aizsardzības politiku

Vakar, 14.maijā, Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs piedalījās Eiropas Savienības (ES) un tās kandidātvalstu aizsardzības ministru sanāksmē.

Tikšanās laikā apspriesti jautājumi, kas saistīti ar Eiropas krīžu vadības operācijām, ES bruņojuma politiku, kā arī Eiropas militāro spēju attīstību.

E.Rinkēvičs savā runā atzīmēja ES sasniegumus krīžu vadībā, pauda atbalstu ES lēmumam izveidot ES policijas misiju Bosnijā un Hercegovinā, kas kalpotu Eiropas drošības un aizsardzības politikas mērķiem. Tā kā situācijas stabilizēšana Balkānos ir viens no Eiropas drošības aktuālākajiem jautājumiem, Latvija aktīvi piedalījusies šajā procesā. AM valsts sekretārs norādīja, ka Latvija uzmanīgi seko līdzi NATO operācijai “Amber Fox” bijušajā Dienvidslāvijas republikā Maķedonijā, kur ES izteikusi vēlmi pārņemt šo operāciju. E.Rinkēvičs arī atzīmēja Latvijas bruņoto spēku gatavību piedalīties ES ātrās reaģēšanas spēku sastāvā, kā arī Latvijas sasniegumus pašaizsardzības spēju attīstībā un aizvien pieaugošo Baltijas valstu militāro sadarbību.

AM valsts sekretārs pateicās Spānijai, kuras prezidentūras laikā ES paveikusi ievērojamu progresu Eiropas drošības un aizsardzības politikā.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!