• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Informācija Par komisijām nododamajiem likumprojektiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.05.2002., Nr. 73 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62138

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas paziņojums

Par A. Požarnovu

Vēl šajā numurā

16.05.2002., Nr. 73

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Informācija

Par komisijām nododamajiem likumprojektiem

Pieci Sociāldemokrātu savienības frakcijas deputāti iesnieguši izskatīšanai Saeimā likumprojektu “Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē” (reģ.nr.1265).

Grozījumi Satversmes ceturtā panta redakcijā noteic, ka valsts valoda Latvijas Republikā ir latviešu valoda, bet valsts un pašvaldību iestāžu darba valoda ir valsts valoda.

Deviņi politisko organizāciju apvienības “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” frakcijas deputāti iesnieguši izskatīšanai Saeimā likumprojektu “Grozījums likumā “Par privatizācijas sertifikātiem”” (reģ.nr.1266).

Likuma grozījums paredz pagarināt privatizācijas sertifikātu izmantošanas termiņu līdz 2003.gada 31.decembrim.

Ministru kabinets iesniedzis izskatīšanai Saeimā Kultūras ministrijas sagatavoto likumprojektu “Grozījumi Krimināllikumā” (reģ.nr.1268).

Likuma grozījumi paredzēti, lai saskaņotu Krimināllikumu ar jaunajiem intelektuālā īpašuma tiesību jomā pieņemtajiem normatīvajiem aktiem, precizējot terminoloģiju un pārkāpumu sastāvu:

— tiek ieviesta dizainparaugu aizsardzība;

— paredzēts palielināt soda sankcijas;

— precizēta atbildība par plaģiātismu;

— tā kā preču zīmju un dizainparauga tiesības ir konkrētā preču zīmju īpašnieka vai dizainera personiskās tiesības, kā pārkāpumu kvalificējoša pazīme izslēgta būtiska kaitējuma nodarīšana valstij.

Ministru kabinets iesniedzis izskatīšanai Saeimā Kultūras ministrijas sagatavoto likumprojektu “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” (reģ.nr.1270).

Likuma grozījumi nosaka administratīvo atbildību par kontrafaktu autortiesību un blakustiesību objektu iegūšanu realizācijai, uzglabāšanu vai slēpšanu, kā arī paredz kontrafakto eksemplāru un preču konfiskāciju. Likumprojekts saskaņots arī ar jaunajiem filmu izplatīšanas noteikumiem, kas stājās spēkā no 2002.gada 1.janvāra un paredz atbildību par pārkāpumiem, kas saistīti ar filmu un audiovizuālo darbu izplatīšanu. Tiek paplašināta arī pašvaldību policijas kompetence, ļaujot tai uzlikt sodus par autortiesību un blakustiesību objektu izmantošanu publiskā izpildījumā bez likumā paredzētās licences saņemšanas.

Ministru kabinets iesniedzis izskatīšanai Saeimā Kultūras ministrijas sagatavoto likumprojektu “Grozījums likumā “Par muitas nodokli (tarifiem)”” (reģ.nr.1269).

Likuma grozījums paredz, ka fiziskās personas, nemaksājot muitas nodevu, varēs ievest desmit vienādus materiālus nesējus, kas satur dažādus autortiesību vai blakustiesību objektus.

Ministru kabinets iesniedzis izskatīšanai Saeimā Kultūras ministrijas sagatavoto likumprojektu “Grozījumi Autortiesību likumā” (reģ.nr.1271).

Likuma grozījumi paredz, ka turpmāk fiziskā persona personiskām vajadzībām drīkstēs izgatavot vienu filmas vai fonogrammas kopiju. Līdz ar to būs iespējams piemērot administratīvo atbildību, ja kopijas būs izgatavotas vairāk, nekā likumā noteikts.

Ministru kabinets iesniedzis izskatīšanai Saeimā Kultūras ministrijas sagatavoto likumprojektu “Jūrlietu pārvaldes un jūras drošības likums” (reģ.nr.1267).

Likumprojekts ietver normas, kas reglamentē:

— Jūrlietu pārvaldes administratīvo struktūru; nosakot Satiksmes ministrijas un atzītās iestādes (Latvijas Jūras administrācijas) uzdevumus un funkcijas;

— jūras drošību, pamatojoties uz starptautiskajiem normatīviem;

— ietver deleģējumus likumpakārtotajiem normatīvajiem aktiem jūrlietās.

Ministru kabinets iesniedzis izskatīšanai Saeimā Kultūras ministrijas sagatavoto likumprojektu “Par Latvijas Republikas valdības un Grieķijas Republikas valdības nolīgumu par jūras transportu” (reģ.nr.1264).

Nolīgums starp Latvijas un Grieķijas valdībām par jūras transportu, kurā atrunāti dažādi ar kuģošanu saistīti aspekti, paredz veicināt abu valstu savstarpējo sadarbību tirdzniecības kuģošanas jomā.

 

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!